Nou rebuig santcugatenc al model d'educació diferenciada

La ciutat aposta per no segregar per sexes a les escoles

Sant Cugat del Vallès ha tornat a mostrar el seu rebuig al model d'educació diferenciada que segrega per sexes. Ho ha fet rebutjant la proposta del Partit Popular al ple municipal celebrat aquest dilluns, 19 de març, amb el vot contrari de la majoria de forces polítiques, l'abstenció de part de l'equip de govern i de Ciutadans, i el vot favorables del proposant i d'alguns dels membres de l'equip de govern.

Els populars proposaven al consistori manifestar el seu suport als centres d'educació diferenciada, reconeixent la validesa del model d'educació diferenciada, rebutjant les afirmacions que acusen aquest model de discriminatori.

Pere Soler (PSC) ha justificat l'oposició a la proposta del PP dient que "pensem que la societat és mixta, i partim de la base que l'escola ha de ser reflex de la societat". Roser Casamitjana (ICV-EUiA) ha defensat que "el model d'educació mixta és fonamental per a la igualtat", i Ferran Villaseñor (ERC-MES) ha mostrat el seu "suport al model de l'escola catalana, amb tot el que això representa".

Per part de Ciutadans, Sergio Blázquez ha anunciat l'abstenció per haver-hi punts a favor i altres que podrien millorar-se. Ignasi Bea (CUP-PC) ha reivindicat estar "a favor de l'escola mixta i en contra de separar els nens pel motiu que sigui, perquè no té raó de ser". Esther Salat (PDeCAT) ha anunciat el vot lliure dels membres de l'equip de govern.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem