Segona jornada de vaga a la UAB amb més estudiants a les vies dels trens

Estudiants de la Universitat Autònoma estan en vaga aquest 1 i 2 de març

El segon dia de vaga convocada per estudiants de la Universitat Autònoma ha començat aquest dijous, dia 2 de març, amb una nova invasió de les vies del tren per part d'un grup de joves. Els protestants, que reclamen una rebaixa del 30% de les taxes universitàries, han tornat a saltar a la via de l'estació universitària amb una pancarta i han tallat alguns accessos per carretera per segon dia consecutiu.

La jornada de vaga d'aquest dijous ha començat amb un grup d'estudiants recorrent la universitat amb bengales i el desplegament d'una pancarta en contra de la presència dels Mossos d'Esquadra a l'Autònoma. Poc abans de les vuit del matí, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha informat que han saltat a la via del tren, a l'estació de la UAB, i que s'ha tallat el servei, tot i que des de FGC asseguren que funciona amb normalitat.

A partir de les 12 hores, la jornada de vaga es traslladarà al centre de Barcelona i es convertirà en una mobilització estudiantil en defensa d'una rebaixa de les taxes universitàries, que han pujat més d'un 60% des del 2011.

Els estudiants recorden que el Parlament va aprovar l'any passat rebaixar els preus universitaris un 30%, però que encara no s'ha produït res.

La vaga

Estudiants de la UAB aquest 2 de març al matí FOTO: SEPC-UAB

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una jornada de vaga a les universitats del país per a aquest dijous 2 de març amb l'objectiu d'exigir el compliment de la moció parlamentària aprovada l'abril passat que demanava una rebaixa de les taxes del 30%.

El SEPC ha pres aquesta decisió després que fa un mes hi hagués una reunió amb el secretari d'Universitats i Recerca en la qual, segons el sindicat, es va constatar que no hi havia voluntat de rebaixar les matrícules.

A l'Autònoma, la vaga ha estat de dos dies i va començar l'1 de març amb talls als accessos per carretera i per tren a la universitat. El seguiment de la vaga va ser del 100% en set de les tretze facultats de la UAB i també molt elevat en la resta.

Segons el SEPC, actualment la classe treballadora no pot accedir a la universitat, malgrat el sistema de beques equitat, i per això posen en dubte l'eficiència del model. Des de la formació sindical s'explica que els preus actuals són barreres que fan que hi hagi un filtrat en les persones que volen accedir als estudis universitaris i per això, la rebaixa del 30% de les taxes són una condició indispensable.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem