Objectiu: millorar la seguretat a la Floresta

L'Associació de Veïns organitzava una trobada amb la Policia Local i Mossos d'Esquadra

Amb l'objectiu de millorar la seguretat al barri de La Floresta de Sant Cugat del Vallès, l'Associació de Propietaris i Veïns del barri organitzava el dijous, 10 de maig, una trobada per parlar de seguretat i prevenció de robatoris amb la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.

Una trobada que el responsable de seguretat i civisme de l'associació, Jordi Rovira, ha valorat com a "molt positiva", tant per la participació ciutadana, com pel clima de diàleg establert durant la trobada, i pels resultats d'aquesta.

Rovira explica que la trobada es va celebrar "davant el neguit dels veïns pels robatoris de l'últim any, i la sensació d'inseguretat per temes d'incivisme de certes persones presents al barri, al voltant de l'estació". "Com a associació, vam creure oportú organitzar una xerrada amb la policia i els veïns per tal que tots dos donessin el seu punt de vista, alhora que la policia pogués donar consells de conducta i informació de la situació actual", ha detallat.

Durant la trobada, els cossos de seguretat van exposar la situació als veïns, remarcant que "els casos han disminuït després del repunt de fa un any", remarcant el fet que "podia haver-hi danys materials per forçar portes i finestres, però que no s'havien registrat danys personals, ni en els robatoris, ni en les intimidacions per part de les persones al voltant de l'estació". De la mateixa manera, "van donar pautes de conducta i consells per evitar incidents", i van remarcar "la importància de posar denúncia davant qualsevol situació d'aquestes, ja que és l'única manera que es pugui imputar la gent, que potser no se l'enganxa en aquell furt, però se l'enganxa en un altre i se li pot atribuir l'anterior". Una importància que, com detalla Rovira, també rau en el fet que "els mitjans que l'administració pot disposar en una zona determinada va relacionat amb el nombre d'incidents que es detecten a una zona, per la qual cosa la denuncia és important com a paràmetre de mesura".

El resultat de la trobada va ser "informació nova per als veïns i veïnes, alhora que resposta a les seves inquietuds, ja que van poder compartir-les amb els agents, que van donar resposta a tot allò que els corresponia". Una trobada que tenia una previsió d'una hora i que es va estendre durant dos, en un "clima de diàleg, constructiu i molt positiu", destaca Rovira.

Igualment, la Policia Local va oferir un nou canal de comunicació amb els veïns, "que l'associació canalitzi, mitjançant l'associació, les queixes i neguits, comprometent-se a donar resposta a tot allò que sigui de la seva competència". Una tasca que s'anava fent des de l'associació, però que ara s'ha posat en coneixement dels veïns per "donar resposta a la sensació de desinformació dels veïns", detalla el responsable de seguretat.

"Al veí li molesta molt aquesta falta de resposta, i aquest nou canal és efectiu. No resoldrà la immediatesa del problema, però sí que si persisteix, i es gestiona de manera oportuna, es podrà fer alguna cosa. Un fet que és molt positiu per a un barri que se sent molt abandonat", ha subratllat.

Totes aquelles inquietuds, queixes o problemes de seguretat que detectin els veïns, les poden fer arribar al correu de l'associació, apvlafloresta@gmail.com, i des d'allí es faran arribar a la Policia Local.

L'associació espera poder fer una valoració de la funcionalitat del nou canal d'aquí a un any, alhora que estudia fer altres accions per seguir millorant la seguretat a La Floresta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem