contingut promocionat
Ajuntament de Sant Cugat L

 

Una oportunitat per visitar els llocs més emblemàtics de Sant Cugat

Ara tens la possibilitat d'accedir a una visita gratuïta i guiada als espais més icònics de Sant Cugat i que normalment estan tancats al públic

Sant Cugat celebrarà l'activitat '72 hores d'experiències úniques', una oportunitat extraordinària i gratuïta per accedir a edificis monumentals, empreses de primer nivell i altres llocs d'interès del municipi. Les '72 hores d'experiències úniques', que enguany arriba a la seva segona edició, es farà el divendres, dissabte i diumenge 7, 8 i 9 d'octubre i cada visita serà guiada per una persona especialista.

El programa oferirà la possibilitat de visitar un total de 12 espais de la ciutat que normalment estan tancats al públic, amb un total de 18 visites guiades. Les '72 hores d'experiències úniques' a la qual s'haurà de fer una inscripció prèvia per poder accedir i de la que hi ha places limitades, permet descobrir aquells indrets que no estan oberts al públic.

Actualment, hi ha entrades per visitar la seu d'iGuzzini, Torre Negra i l'Arxiu Nacional de Catalunya i l'oficina de Turisme de Sant Cugat està elaborant una llista d'espera.

- Divendres 7 d'octubre -

Sincrotró ALBA a les 10 i a les 17 hores

 

El Sincrotró ALBA

El sincrotró ALBA FOTO: Cedida


El Sincrotró ALBA és l'única font de llum de sincrotró que existeix a Espanya. Es tracta d'una gran infraestructura de recerca que permet visualitzar i analitzar la matèria en nombrosos àmbits científics: física, química, ciències de la vida, ciència de materials, patrimoni cultural, etc. 

Experiència: Coneix què és un sincrotró i per a què serveixen les diferents línies de llum i que fem dins d'aquest edifici. Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona.

 • Durada: 1,5 h
 • Places limitades 20 persones

  Reserva a les 10 

Reserva a les 17


iGuzzini: llum, arquitectura i cultura a les 11 hores

 

L'empresa d'il·luminació iGuzzini amb seu a Sant Cugat

L'empresa d'il·luminació iGuzzini amb seu a Sant Cugat FOTO: Cedida


L'empresa iGuzzini illuminazione és una comunitat internacional al servei de l'arquitectura i del desenvolupament de la cultura de la llum per revalorar la bellesa del món i convertir-la en un element d'innovació social.
Experiència: Es podrà veure sistemes d'il·luminació basats en la sostenibilitat, la recerca, la innovació i la creativitat en un context arquitectural únic. Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona.

 • Durada: 1,15 h
 • Places limitades 15 persones

  Reserva


Arxiu Nacional de Catalunya a les 12 hores

 

L'Arxiu Nacional de Catalunya

L'Arxiu Nacional de Catalunya FOTO: Cedida


L'Arxiu Nacional de Catalunya és el principal dels arxius de la Generalitat de Catalunya. La seva missió és aplegar, gestionar, preservar i difondre els arxius i documents del Govern i l'Administració de la Generalitat, així com el de les persones, famílies, institucions, empreses i entitats, que són reflex de la història i la diversitat de la societat catalana. També té per objectiu facilitar l'accés als documents i la informació com a mitjà per garantir els drets de les persones i oferir mitjans per a la recerca i el coneixement de les memòries individuals i col·lectives.
Experiència: Descobriràs un arxiu que no és ben bé el que t'imagines. La visita a l'ANC ofereix el descobriment d'una gran infraestructura d'interès nacional i del patrimoni documental que s'hi conserva, un bé col·lectiu preciós propietat de tots els ciutadans. Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona.

 • Durada: 1,5 h
 • Places limitades a 15 persones

  Reserva


Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya a les 12 hores

 

El Centre Tecnològic de Catalunya és el centre tecnològic de referència internacional

El Centre Tecnològic de Catalunya és el centre tecnològic de referència internacional FOTO: Cedida


El Centre Tecnològic de Catalunya és el centre tecnològic de referència internacional en el món de la innovació i la recerca aplicada. 
Experiència: Veniu a conèixer els Lab's d'Eurecat. Vols conèixer que fa un robot? Què és la plastrònica? Com es fa un peça de plàstic? Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona.

 • Durada: 1,5 h
 • Places limitades 20 persones

  Reserva


RTVE Catalunya a les 16 hores

 

El centre de RTVE Sant Cugat se situa a Can Sant Joan

El centre de RTVE Sant Cugat se situa a Can Sant Joan FOTO: Cedida


​Les emissions de Radiotelevisió Espanyola a Catalunya van començar el 14 de juliol de 1959 als estudis Miramar de Barcelona. El 27 de juny de 1983 es va traslladar al Centre de Producció de RTVE Catalunya a Sant Cugat. Està situat a l'avinguda Mercè Vilaret, com a homenatge a una de les primeres realitzadores de televisió a Catalunya. Hi treballen prop de 700 persones i, a més de la producció de programes en català de TVE, hi ha la coordinació de La 2 i s'hi produeixen alguns dels programes d'aquest canal. També és la seu de Teledeporte i Clan TV.
Experiència: Podreu visitar les redaccions d'esports, informatius, centres de control i alguns platós on es realitzen els programes en el Centre de Producció d'RTVE Catalunya. També es visitarà el primer Museu de la Televisió, inaugurat el 2018, és l'únic museu al món que ofereix un recorregut històric per tots els oficis que fan possible aquest mitjà de comunicació. Té més de 200 objectes, entre els quals trobem les primeres càmeres, micròfons i magnetòfons, que han permès al llarg dels anys veure i viure moments històrics.

 • Durada: 1,5 h
 • Places limitades 20 persones

  Reserva


Triton Submarines a les 18 hores

 

Un dels models de submarins de Triton

Un dels models de submarins de Triton FOTO: Cedida


Triton Submarines és líder mundial en la fabricació de submergibles tripulats, d'exploració. Els seus vehicles han permès a la humanitat arribar al punt més profund de cada oceà o trobar-se cara a cara amb espècies com el calamar gegant. L'any 2017, aquesta empresa dels Estats Units va escollir Sant Cugat per obrir la seva seu per Europa i Orient Mitjà.
Experiència: Vine a conèixer el centre de producció de submergibles i les càmeres d'assajos que reprodueixen les condicions dels oceans, fins a una profunditat de 20 quilòmetres. Aquest dia podràs veure submarins, com el mític Triton 3300/3 i el submergible monoplaça Triton 3300/1 MD. La visita serà guiada per Héctor Salvador, primer espanyol en descendir a la fosa de les Marianes en un submergible, fabricat per Triton. Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona.

 • Durada: 1.15 h
 • Places limitades 25 persones

  Reserva


- Dissabte 8 d'octubre -

Monestir de Sant Cugat, el més poderós del comtat de Barcelona a les 10 hores

 

El Monestir de Sant Cugat, l'edifici més icònic de Sant Cugat FOTO Mané Espinosa

El Monestir de Sant Cugat, l'edifici més icònic de Sant Cugat FOTO Mané Espinosa


El Monestir de Sant Cugat és un dels majors exponents de l'art medieval de Catalunya. El Claustre és considerat una joia de l'escultura romànica, dels més importants d'Europa, i un dels més ben conservats. Destaca la decoració dels 144 capitells únics. L'Església és un lloc privilegiat per poder observar clarament la transició del romànic al gòtic.
Experiència: Els matins es converteixen en una visita exclusiva que et permetrà passejar pràcticament en solitari per l'interior del Monestir de Sant Cugat i de l'Església. Descobriràs la història del Monestir més poderós del comtat de Barcelona i la simbologia del seu magnífic claustre, el més rellevant d'Europa en escultura romànica. Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona.

 • Durada: 1,5 h
 • Places limitades 20 persones

  Reserva


Finca de Can Bell a les 10 hores

 

Accés a les vinyes de Can Bell FOTO: Cedida

Accés a les vinyes de Can Bell FOTO: Cedida


La Masia Can Bell està documentada des de l'any 1158, la presència de la família Bell ha estat permanent des d'aleshores, passant de pares a fills fins als nostres dies. Des de l'any 2019 la família ha recuperat les vinyes per fer-hi vi, actualment s'hi cultiva la varietat de xarel·lo amb uns 1250 ceps. L'any 2021 es va primera producció de vi que es comercialitza a Sant Cugat.
Experiència: Vine a conèixer les vinyes i el projecte d'elaboració de vi de la família Bell. Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona.

 • Durada: 1 h
 • Places limitades 30 persones

  Reserva


Teatre Auditori a les 10 hores

 

L'entrada del Teatre Auditori de Sant Cugat FOTO: Mané Espinosa

L'entrada del Teatre Auditori de Sant Cugat FOTO: Mané Espinosa 


El Teatre Auditori de Sant Cugat compta amb més de 25 anys de vida. La institució és un referent i valuós centre d'intercanvi de valors i d'experiències en camps tan diversos com el teatre, la dansa, la música, l'òpera, el circ, la poesia i la màgia, i amb espectacles de reconegut prestigi mundial i interpretacions per part de primeres figures del món artístic i cultural.
Experiència: Vine a conèixer l'equipament i els espais interiors que permeten oferir una programació artística d'altíssima qualitat i diversitat, composta per produccions locals, nacionals i internacionals de referència, tant al nostre país com més enllà. Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona.

 • Durada: 2 h
 • Places limitades a 15 persones

  Reserva


Torre Negra de les 10.30 a les 13 hores (visites cada 30 minuts)

La masia de Torre Negra FOTO: Arxiu

La fortificació de Torre Negra FOTO: Arxiu

 

Torre Negra és una fortificació que data de l'any 1145 construïda per a la defensa de l'àmbit territorial del Monestir de Sant Cugat.
Experiència: Vine a conèixer la part exterior del recinte on s'explica els orígens de la zona, la història, l'arquitectònica de l'edifici. Per acabar es visitarà l'entrada del pati interior i un audiovisual sobre l'evolució de la Torre Negra. No es visita la planta noble de la casa. L'accés al recinte i a la casa únicament pel camí de Can Borrell i el corriol des del Pi d'en Xandri. Aneu caminant o en bicicleta (no és permès muntar la bici pels corriols.) Prohibit l'accés amb vehicle de motor. Inscripció prèvia a museu@santcugat.cat o al Tel. 936 759 951 amb nom i telèfon de contacte. Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona.

 • Durada: 25 min

  Reserva


Ajuntament de Sant Cugat a les 11 hores

 

L'Ajuntament de Sant Cugat FOTO: Mané Espinosa

L'Ajuntament de Sant Cugat FOTO: Mané Espinosa


L'Ajuntament de Sant Cugat és la institució local encarregada del govern i l'administració del terme municipal de Sant Cugat. El seu principal òrgan de govern és el Ple municipal, presidit per l'alcaldessa i format per 25 regidors i regidores.
Experiència: Vine a conèixer l'Ajuntament, els espais des d'on es governa i s'administra la ciutat, el despatx de l'alcaldessa i altres espais de l'edifici. Serà la mateixa alcaldessa qui ens acompanyarà en aquesta descoberta. Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona.

 • Durada: 1 h
 • Places limitades 20 persones

  Reserva


RTVE Catalunya: Redacció, centre de control i platós a les 11 hores

 

El museu de RTVE Sant Cugat FOTO: Cedida

El museu de RTVE Sant Cugat FOTO: Cedida


​Les emissions de Radiotelevisió Espanyola a Catalunya van començar el 14 de juliol de 1959 als estudis Miramar de Barcelona. El 27 de juny de 1983 es va traslladar al Centre de Producció de RTVE Catalunya a Sant Cugat. Està situat a l’avinguda Mercè Vilaret, com a homenatge a una de les primeres realitzadores de televisió a Catalunya. Hi treballen prop de 700 persones i, a més de la producció de programes en català de TVE, hi ha la coordinació de La 2 i s’hi produeixen alguns dels programes d’aquest canal. També és la seu de Teledeporte i Clan TV.

Experiència: Podreu visitar les redaccions d’esports, informatius, centres de control i alguns platós on es realitzen els programes en el Centre de Producció d’RTVE Catalunya. També es visitarà el primer Museu de la Televisió, inaugurat el 2018, és l’únic museu al món que ofereix un recorregut històric per tots els oficis que fan possible aquest mitjà de comunicació. Té més de 200 objectes, entre els quals trobem les primeres càmeres, micròfons i magnetòfons, que han permès al llarg dels anys veure i viure moments històrics. Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona.

 • Durada: 1,5 h
 • Places limitades 20 persones

  Reserva


Arxiu Nacional de Catalunya a les 12 hores

 

Una altre perspectiva de l'Arxiu Nacional de Catalunya FOTO: Cedida

Una altre perspectiva de l'Arxiu Nacional de Catalunya FOTO: Cedida

 

L’Arxiu Nacional de Catalunya és el principal dels arxius de la Generalitat de Catalunya. La seva missió és aplegar, gestionar, preservar i difondre els arxius i documents del Govern i l’Administració de la Generalitat, així com el de les persones, famílies, institucions, empreses i entitats, que són reflex de la història i la diversitat de la societat catalana. També té per objectiu facilitar l’accés als documents i la informació com a mitjà per garantir els drets de les persones i oferir mitjans per a la recerca i el coneixement de les memòries individuals i col·lectives.
Experiència: La visita a l’Arxiu Nacional ofereix el descobriment d’una gran infraestructura d’interès nacional i del patrimoni documental que s’hi conserva, un bé col·lectiu preciós propietat de tots els ciutadans. Et guiarem a través de set espais que expliquen la nostra feina per tenir-ne cura i alhora et transportaran per moments a la història del nostre país, la teva història. Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona.
 • Durada: 1,5 h
 • Places limitades a 15 persones
 

Triton Submarines a les 18 hores

 

submari triton sant cugat gutmar

Submari Triton FOTO: Cedida

 

Triton Submarines és líder mundial en la fabricació de submergibles tripulats, d’exploració. Els seus vehicles han permès a la humanitat arribar al punt més profund de cada oceà o trobar-se cara a cara amb espècies com el calamar gegant. L’any 2017, aquesta empresa dels Estats Units va escollir Sant Cugat del Vallès per obrir la seva seu per Europa i Orient Mitjà.
Experiència: Vine a conèixer el centre de producció de submergibles i les càmeres d’assajos que reprodueixen les condicions dels oceans, fins a una profunditat de 20 quilòmetres. Aquest dia podràs veure submarins, com el mític Triton 3300/3 i el submergible monoplaça Triton 3300/1 MD. La visita serà guiada per Héctor Salvador, primer espanyol en descendir a la fosa de les Marianes en un submergible, fabricat per Triton. Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona.
 • Durada: 1.15 h
 • Places limitades 25 persones


- Diumenge 9 d'octubre -

Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya a les 11.30 hores
 

Interior del Centre de Restauració de Bens i Mobles FOTO: Cedida

Interior del Centre de Restauració de Bens i Mobles FOTO: Cedida


El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, té la missió de promoure la conservació i restauració del patrimoni cultural moble i dels elements històrics, arqueològics i artístics integrats en el patrimoni immoble, així com de garantir el rigor i la qualitat de les intervencions. La gran feina duta a terme al llarg dels anys l'han posicionat com un centre de referència a Catalunya. Veure el treball dels restauradors és una gran experiència.
Experiència: Portes obertes a les instal·lacions, descobreix com treballen els restauradors i restauradores. Inscripció prèvia a crbmc.cultura@gencat.cat amb el vostre nom i telèfon de contacte.
Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona.
 • Durada: 1,5 hTorre Negra de 10.30 a 13.30 hores (vistes cada 30 min)

 

Masia de Torre Negra a Sant Cugat. FOTO: Lali Puig

Masia de Torre Negra a Sant Cugat. FOTO: Lali Puig

 
Una fortificació que data de l’any 1145 construïda per a la defensa de l’àmbit territorial del Monestir de Sant Cugat.
Experiència: Vine a conèixer la part exterior del recinte on s’explica els orígens de la zona, la història, l’arquitectònica de l’edifici. Per acabar es visitarà l’entrada del pati interior i un audiovisual sobre l’evolució de la Torre Negra. No es visita la planta noble de la casa. L’accés al recinte i a la casa únicament pel camí de Can Borrell i el corriol des del Pi d’en Xandri. Aneu caminant o en bicicleta (no és permès muntar la bici pels corriols.) Prohibit l’accés amb vehicle de motor. Inscripció prèvia a museu@santcugat.cat o al Tel. 936 759 951 amb nom i telèfon de contacte.
Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona. 
 • Durada: 25 min

 

El Claustre del Monestir, descobreix les històries que amaguen els capitells a les 12 hores

 
El Claustre del Monestir a vista d'ocell FOTO: Cedida

El Claustre del Monestir a vista d'ocell FOTO: Cedida


El Monestir de Sant Cugat és un dels majors exponents de l'art medieval de Catalunya. El Claustre és considerat una joia de l'escultura romànica, dels més importants d'Europa, i un dels més ben conservats. Destaca la decoració dels 144 capitells únics. L'Església és un lloc privilegiat per poder observar clarament la transició del romànic al gòtic.
Experiència: El Claustre Monestir és l'indret on les pedres parlen. La visita que proposem no té guions previs, només algunes regles de joc que, barrejades amb l'atzar i la improvisació del guia, generen una visita única a través de l'eix iconogràfic dels capitells del Claustre. És una visita que no es tornarà a repetir, serà exclusiva pel grup, perquè són els mateixos visitants els que marquen els temes que explicarà el guia. Caldrà presentar el DNI per accedir a la visita. Es prega puntualitat. Es podran reservar un màxim de 5 entrades per persona.
 • Preu: Durada 1h
 • Places limitades 20 persones
   
Més informació
 
Comentaris

Destaquem