Desallotjats 3 'botellons', un de 200 persones, en la primera nit sense toc de queda

Alguns santcugatencs van sortir a partir de les 00h degut a la fi de l'estat d'alarma i del toc de queda

Aquest diumenge 9 de maig a les 00h s'ha posat fi a l'Estat d'Alarma i el toc de queda establert a les 22h des del passat 25 d'octubre. Amb això, algunes persones han aprofitat per sortir al carrer, ja que aquesta restricció ja ha quedat eliminada per part del govern.

Més info: Últim dia de toc de queda: Catalunya diu adéu al confinament nocturn 6 mesos després

Segons ha pogut saber el TOT Sant Cugat, grups de joves es van ajuntar en diferents espais per fer botellón. El més multitudinari va ser al Parc del Turó de Can Mates, on la Policia Local i Mossos d'Esquadra van desallotjar unes 200 persones a les dues de la matinada i van identificar a tres menors de 14 anys.  Al Parc de l'Arborètum, on es van reunir 25 joves també a les dues de la matinada, que van marxar quan van veure arribar la Policia Local. Finalment, una cinquantena de persones es van concentrar a la plaça de Pep Ventura, però a dos quarts de quatre van ser desallotjats pels Mossos d'Esquadra.

A més, segons han informat al TOT Sant Cugat veïns de la zona de Volpelleres, el diumenge al matí han trobat alguns dels cotxes aparcats amb vidres trencats.

Abans de la finalització de l'estat d'alarma i el toc de queda s'han posat quatre sancions, i durant la nit s'han interposat quatre denúncies per molèsties acústiques, per festes a cases que incompleixen l'ordenança de soroll.

En aquesta primera nit sense toc de queda, ni Policia Local ni Mossos d'Esquadra han posat cap denúncia als botellons desallotjats, ja que era una actuació dissuasiva de les concentracions.

 

En declaracions a EFE, el director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, ha lamentat la "irresponsabilitat" de la gent que ahir a la nit va celebrar el final del toc de queda amb festes massives sense mascareta. "La gent que ha estat i continua patint no es mereix escenes com aquestes", ha destacat Ferrer. 

 
Comentaris

Destaquem