Les places vacants per P-3 a les escoles de Sant Cugat

A l'escola concertada hi ha 80 vacants i a la pública, 27

Les escoles públiques i concertades de Sant Cugat disposen de 107 places vacants a P-3 per la repesca de la preinscripció pel curs 2021-2022. Són les xifres que ha fet públiques la Coordinadora d'Associacions de Famílies d'Alumnes de Sant Cugat.

El Santa Isabel és el centre amb més vacants, amb un total de 31 places lliures. A continuació hi ha El Pinar (18), Joan Maragall (13) i Viaró (13).

Concertada i pública

Des de la Coordinadora posen l'accent en la diferència de vacants entre l'escola pública i la concertada religiosa. Als centres públics hi ha 27 vacants, mentre que als centres religiosos concertats n'hi ha 77. Després n'hi ha tres en la concertada laica, al Thau.

De fet, en la preinscripció ja hi va haver més demanda als centres públics. De les 873 peticions totals a Sant Cugat per P-3, 511 van ser per escoles públiques i 362 en concertades.

Més info: L'educació pública és l'opció més escollida pel curs vinent pels santcugatencs

Places vacants per P-3 pel curs 2021-2022

preinscripcio P3 Sant Cugat

El debat sobre la concertada

"La sobre oferta de places concertades a Sant Cugat clama el cel! A veure si amb el nou conseller a Educació deixem de llançar diners de totes per garantir privilegis d’algunes i els posem allà on l’educació pública els necessita", va reflexionar Xènia Amorós, presidenta de la Coordinadora, a través de les xarxes socials.

Josep Manuel Prats, president de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Escoles Lliures de Catalunya, va respondre: "La manca de gratuïtat real de tot Servei d’Educacio de Catalunya és un greu incompliment de la llei. A veure si amb el nou conseller garantim l’èxit de tots infants en una educació gratuïta de qualitat i el dret de tots els pares a triar l’educació que vulguin per als seus fills".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem