Posen en dubte la decisió de l'Ajuntament de tallar Can Solà per evitar el 'botellón'

El Consistori ha decidit prohibir el pas a la zona de Can Solà per impedir el botellón

Tres dies després que els veïns de Sant Francesc-Monestir engeguessin una campanya per reclamar una resposta a l'Ajuntament per tal de trobar una solució a l'incivisme derivat del botellón, el consistori decidia, el passat divendres 30 de setembre, tancar el pas als vehicles al carrer de Can Solà.

Amb aquesta mesura, que de moment no té data de finalització i s'aplicarà cada divendres i dissabte a la nit, l'Ajuntament preveu, tal com explicava Cristina Paraira, tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, "evitar que es produeixi el botellón, nociu per la salut de les persones, i que genera molèsties als empresaris de la zona i a les persones que vénen a gaudir d'un oci nocturn tranquil".

Tot i això, els veïns del barri de Sant Francesc-Monestir no estan del tot conformes. Tal com expliquen a través de la pàgina web del barri, aquests consideren que el dispositiu "no és sostenible en el temps mantenir a la policia vigilant a la zona. Creiem que era necessari un debat amb les parts implicades, ja que és difícil trobar solucions que satisfacin a tothom anant per la directa".

El botellón canvia d'ubicació

En aquest primer cap de setmana amb la zona de Can Solà tancada, les persones que fan botellón han trobat altres indrets del municipi per continuar-lo fent. Tal com publicaven diversos veïns al grup de Facebook de Sant Francesc-Monestir, diverses persones van fer el botellón a la rotonda del Rotary, entre altres.

Mostres de les restes del botellón a la rotonda del Rotary. FOTO: CEDIDA

Així doncs, tal com destaquen els veïns del barri, "el botellón s'ha traslladat ampliant el radi d'acció i afectant nous veïns".

En aquestes mateixes línies, des del barri de Sant Francesc-Monestir es pregunten si "volem que Sant Cugat sigui la nova Zona Hermètica del Vallès?".

Els veïns del barri insisteixen a parlar amb totes les parts implicades amb aquest tema per tal de trobar una solució adient per a tothom i que no afecti a cap veí de Sant Cugat. A més, des del grup destaquen que "volem que els joves tinguin espais d'oci, però no al preu del descans dels veïns".

Nou model d'oci

L'auge de la nit santcugatenca està coincidint amb el declivi de la Zona Hermètica de Sabadell, un entorn que aplegava milers de joves en la quarantena de locals que va arribar a tenir.

Des de llavors, el panorama de la nit santcugatenca està canviant, cosa que està generant diversos problemes d'incivisme als carrers dels barris més pròxims a la zona d'oci nocturn.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem