El pregó de la Festa Major de Valldoreix anima a fer esport i a cuidar la natura

Joan Serraboguñá, esportista local, ha sigut el pregoner que ha donat el tret de sortida a un cap de setmana de festa grossa

La Festa Major de Valldoreix ha començat a rodar aquest divendres al vespre amb el pregó que ha anat a càrrec de l'esportista local, Joan Serraboguñá, que ha tingut lloc a la Nau de Cultura amb la presència del president de l'EMD, Josep Puig, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i la vocal de cultura, Susanna Herrada. Serraboguñá ha animat als assistents a fer esport i a aprofitar la natura. "M'agradaria conscienciar a la gent que surti de casa a fer esport. Sortir a caminar és un gran pas i com més modalitats d'esports practiquem millor. Tenim la muntanya aquí al costat per gaudir-ne de cada racó", ha dit el pregoner.

 Josep Puig president de l'EMD de Valldoreix inicia el pregó de Festa Major de Valldoreix. Foto: Bernat Millet.

També ha demanat a l'Ajuntament que treballi per netejar tots els camins de l'entorn natural que estan desapareixent. "Quan surto a córrer pel Puigmadrona cada vegada em trobo menys persones i, a causa d'això molts camins i corriols van desapareixent", ha revelat Serraboguñá.

A banda d'això, ha explicat la seva trajectòria com a corredor de curses d'obstacles i ha detallat en què consisteix aquest esport i els èxits que ha aconseguit des dels 15 anys.

Més info: Serraboguñá, pregoner de la Festa Major de Valldoreix: "Visc, treballo i entreno aquí"

Josep Puig, president de l'EMD de Valldoreix. FOTO: Bernat Millet

Josep Puig, president de l'EMD de Valldoreix. FOTO: Bernat Millet

Abans el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, l'ha presentat i ha valorat que la Festa Major d'enguany sigui la primera sense mascaretes des de la irrupció de la pandèmia. A més ha agraït a les entitats i a la brigada que hagin fet possible la festa grossa i ha demanat als valldoreixencs que "entre tots intentem fer una bona Festa Major, intentem ser solidaris, ajudant-nos i passar-nos-ho bé perquè la finalitat és aquesta".

La darrera en parlar ha sigut l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, que ha agafat el testimoni del pregoner per animar als ciutadans a sortir a caminar "una miqueta".  "Tenim la sort de viure a la ciutat que vivim. Teniu la sort de viure a Valldoreix amb la natura a tocar i no teniu cap excusa per no poder sortir a caminar i gaudir-ne", ha recordat l'alcaldessa.

Foto de família amb el pregoner de la Festa Major de Valldoreix 2022. FOTO: Bernat Millet

Foto de família amb el pregoner de la Festa Major de Valldoreix 2022. FOTO: Bernat Millet

En aquest punt ha defensat Valldoreix i Sant Cugat com una ciutat on s'hi practica molt d'esport -a la natura o en altres espais- i ha fet responsables a les administracions de vetllar per preservar aquesta qualitat de vida.  "Hem de resoldre el dia a dia, però aquesta qualitat de vida hem de ser capaços de conservar-la. I hem de fer coses diferents de les que fèiem perquè el planeta canvia, perquè tenim aquests reptes que són majúsculs". I ha afegit que resoldre aquests reptes "no ho farem sols". "Ni l'EMD, ni l'Ajuntament, ni la resta d'Ajuntaments, ni la Generalitat, ni la resta de governs. Això ho hem de fer de forma col·laborativa", ha assegurat Ingla.

I ha acabat exclamant que "la ciutat en té un repte molt important: garantir a la gent jove, com ara el Joan o els nostres fills, nets i tantíssimes persones, que també es puguin quedar a viure en aquesta ciutat perquè ells també tenen el dret de gaudir del privilegi que tenim tots nosaltres cada dia".

L'acte del pregó s'ha acabat amb l'entrega de Josep Puig i Mireia Ingla de diferents obsequis a Joan Serraboguñá.

Després, la festa grossa ha seguit amb un concert d'Havaneres a la mateixa nau i una botifarrada popular a la seu de l'EMD Valldoreix.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem