Quatre creus de Sant Jordi distingeixen a santcugatencs

Gemma Mengual, Borja de Riquer, Romà Cuyàs i el Club de Golf Sant Cugat reben el reconeixement pels seus destacats serveis prestats a Catalunya

L'esportista Gemma Mengual, l'historiador Borja de Riquer, el dirigent esportiu i promotor cultural Romà Cuyàs, i el Club de Golf Sant Cugat han estat distingits amb la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya.

Els santcugatencs són quatre de les 29 personalitats i 23 entitats que l'executiu ha distingit pels seus destacats serveis prestats a Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.

Entre els reconeguts amb la Creu de Sant Jordi, destaca l'acord del Govern de concedir la Creu de Sant Jordi a títol pòstum a l'exministra socialista Carme Chacón, que va morir aquest diumenge, per la seva "dedicació als afers públics", en què va acreditar una "decidida voluntat de servei" i "preocupació constant pels problemes socials".

També es reconeix l'empresari Víctor Grífols, l'actor i director Josep Maria Pou, el periodista Josep Cuní, l'actriu i model Teresa Gimpera, l'empresari Miquel Valls, el polític Joaquim Molins, el metge Jaume Padrós, la Fundació Privada Espai Guinovart, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges o la Llibreria Serret de Vall-de-roures, una referència al Matarranya, entre altres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem