L'actriu Emma Vilarasau rep la Creu de Sant Jordi

La Generalitat destaca la carrera interpretativa en televisió, cinema i teatre de l'actriu santcugatencs

La Generalitat de Catalunya distingirà a l'actriu santcugatenca Emma Vilarasau amb la Creu de Sant Jordi. El govern català vol reconèixer d'aquesta manera la seva trajectòria en els àmbits del cinema, el teatre i la televisió. Es tracta d'un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat.

Emma Vilarasau, actriu polifacètica

Emma Vilarasau va estudiar interpretació a l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona del 1977 al 1980, i va completar la seva formació amb seminaris amb John Strassberg i Carlos Gandolfo, així com estudis a l'escola de Philip Gaulier a París l'any 1985.


La seva trajectòria teatral abarca més de 30 interpretacions des del 1982, incloent obres com La Flauta màgica, Les noces de Fígaro, La infanticida, Un tranvia anomenat desig, Un matrimoni de Boston, Espectres, Agost, Quí té por de Virginia Woolf?, Barcelona i Els dies feliços entre d'altres.


En televisió la van fer famosa grans sèries com Secrets de Família, Nissaga de poder, Majoria absoluta o Ventdelplà.
I pel que fa a la gran pantalla l'hem pogut veure entre d'altres pel·lícules en Els sense nom, Para que no me olvides i La fossa.


Entre els guardons que ha rebut es poden destacar els tres premis de la Crítica teatral de Barcelona els anys 1991-92, 1992-93 i 1998-99, tres premis Butaca els anys 1998, 2000 i 2013, el premi Sant Jordi de cinema l'any 2005, el premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat l'any 2008, el premi a millor actriu del WorldFest-Houston International Film Festival l'any 2013 i el premi Max l'any 2014

Creu de Sant Jordi

La Generalitat de Catalunya ha fet públic que lliurarà la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 15 entitats. Entre els premiats, hi ha el director teatral Lluís Pasqual; els actors Joan Pera i Mercè Sampietro, el doctor Miquel Vilardell; l'empresari i vicepresident del Barça Carles Vilarrubí; i l'agent literària Anna Soler-Pont. Com a entitats premiades, destaquen l'Hospital del Mar, el Teatre Romea i la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, entre d'altres.

La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. L'actor Jaume Pla i el periodista Josep Maria Casasús són altres santcugatencs que han rebut aques reconeixenent.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem