Quatre entitats centenàries recullen la Medalla d'Honor de la ciutat

La Societat Coral La Lira, la Unió Santcugatenca, el Club de Golf Sant Cugat i el Sant Cugat Esport FC han rebut la distinció durant la Gala dels Premis Ciutat

La Societat Coral La Lira, la Unió Santcugatenca, el Club de Golf Sant Cugat i el Sant Cugat Esport FC han recollit la Medalla d'Honor de la ciutat durant la celebració de la 12a Gala dels Premis Ciutat de Sant Cugat celebrada aquest dilluns, 6 de març, al Teatre-Auditori.

Un reconeixement que la ciutat els atorgava al mes d'octubre "pel seu valor social, cohesionador i històric així com per la gran feina feta en favor de la ciutat".

La Societat Coral La Lira, fundada l'any 1882, ha rebut el guardó per fonamentar la cultura, col·laborar en els principals actes associatius i musicals de Sant Cugat i del país, i per preservar les tradicions catalanes.

Josep Garrell, president de La Lira, ha recollit el guardó agraint als santcugatencs que siguin "la força que ens motiva" i destacant la tasca dels cantaires i dels diferents directors que han passat per la coral. "Amor és el que sentim", ha clos.

Mireu les imatges de la gala dels Premis Ciutat de Sant Cugat.

Medalla d'Honor per La Unió Santcugatenca FOTO: Artur Ribera

Pel que fa a La Unió Santcugatenca, sorgida l'any 1883, és una entitat cultural de caràcter popular amb aspectes instructius, d'esbarjo i entreteniment, de lleure, oci creatiu i de cultura. Una entitat popular activa i compromesa amb els valors de la cultura catalana i de la societat del seu moment.

Per part de La Unió, també el seu president, David Pujol, qui s'ha mostrat agraït pel reconeixement. "L'entitat ha passat per moments de dificultat i plenitud", ha remarcat, recordant que "va iniciar una etapa de crisi complexa de la qual ara ens n'estem sortint gràcies també a l'Ajuntament, amb qui fa 4 anys que estem treballant pel futur de La Unió". En aquest sentit, ha afirmat que "estem convençuts que l'etapa que ve esdevindrà esplendorosa".

Medalla d'Honor per al Club de Golf FOTO: Artur Ribera

El Club de Golf Sant Cugat, creat al voltant del camp de golf inaugurat el 1914 dissenyat per Harry S. Colt, un dels arquitectes de golf més prestigiosos, es va crear a Sant Cugat amb l'arribada del ferrocarril. L'esperit esportiu del club es reflecteix en la quantitat i qualitat dels seus jugadors, tant amateurs com professionals.

Enrique Hevia, per part del Club de Golf, ha recollit el guardó afirmant que "presidir el club és un honor, però recollir el premi, encara més". Heiva ha recordat que el club és el més antic de Catalunya i el segon d'Espanya, remarcant que "portem el nom de Sant Cugat per totes bandes". En la mateixa línia, ha afirmat que "la formació com a persones dels clubs esportius és molt interessant en benefici de la societat" i ha recordat que "les portes del nostre club estan sempre obertes per a tots vostès".

Medalla d'Honor per al Sant Cugat Esport F.C. FOTO: Artur Ribera

Finalment, el guardó també ha distingit el Sant Cugat Esport F.C., fundat l'any 1916. El camp del Celler va acabar situat al cor de la ciutat i romandrà sempre en la memòria dels qui el van conèixer perquè en ell s'hi va crear l'Escola de Futbol Base, s'hi van fer els Tornejos Internacionals de futbol, es va ascendir i romandre durant tres temporades a la 3a Divisió Nacional, va ser seu d'entrenaments del Mundial de Futbol de 1982 i s'hi van celebrar un gran nombre de celebracions i homenatges.

Llorenç Santasusagna ha recollit la medalla agraint la tasca dels fundadors del club, i ha afirmat que "s'ha anat fent gran com la ciutat, molt arrelat i amb valors". En aquest sentit, ha recordat que "és el club amb més fitxes federatives del futbol català i espanyol", remarcant també la tasca solidària de l'entitat. "Un club que continua amb implementació dels valors que porta el futbol", ha afirmat, cloent amb "som vermells i negres, som el Sant Cugat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem