Que cap nen es quedi sense un parc al costat de casa

El pla, amb un cost de 1.470.000 €, s’ha creat perquè tots els domicilis tinguin una àrea a no més de 500 metres de distància

Ponts tirolesos, gronxadors gegants, cúpules amb xarxes, troncs, passarel·les, pistes de bàsquet i de vòlei platja, tobogans de grans dimensions. Aquest és el nou perfil que formen molts dels parcs infantils que hi ha a Sant Cugat. Les noves instal·lacions, les quals en alguns casos han substituït les antigues, com ha passat al Parc de l’Arboretum o a la plaça d’Ausiàs March i d’altres que les han complementat, com és el cas de Coll Favà o el parc de Ramon Barnils, s’han pensat per diverses franges d’edat, tant per als infants més petits, dels 0 al 3 anys; com per als nens, dels 4 a 10; els preadolescents, dels 11 als 14; els adolescents, dels 15 als 18 i els joves de més de 18 anys.

La renovació forma part del projecte Sant Cugat com a Ciutat de les Famílies i, concretament, del Pla d’ampliació, millora i renovació de les àrees de joc infantil i per a joves, que es va iniciar durant la primavera i que ha finalitzat durant aquest estiu. El pla, que ha tingut un cost global d’1.470.000 d’euros, s’ha ajustat perquè tots els domicilis tinguin, com a molt lluny, una àrea infantil i juvenil a no més de 500 metres de distància. Encara que majoritàriament les instal·lacions s’han ubicat al centre, la Floresta, Mira-sol, Can Barata i l’Eixample, algunes escoles també han estat receptores dels jocs.

“Feia temps que no es feia una renovació dels jocs i, d’acord amb la població d’infants que es van fent grans, vam detectar, juntament amb el Consell d’Infants, que es podien aprofitar millor els parcs”, ha indicat la tinenta d’alcalde de Serveis Urbans i Sostenibilitat, Cristina Paraira, qui ha afegit que “hi havia molts nens, sobretot els majors de 10 anys, que s’avorrien als parcs”. Les noves instal·lacions s’han dissenyat perquè siguin jocs que promoguin el joc col·lectiu i no individual, i potenciïn l’exercici físic, l’equilibri i la psicomotricitat; així com que infants i joves puguin jugar a l’hora, eliminant les cues que es fan de vegades davant alguns gronxadors. A més, dins dels nous circuits hi ha instal·lacions que permeten el joc d’infants amb discapacitat i també que potencien l’activitat esportiva a l’aire lliure amb parcs de barres. “El gran èxit dels parcs és que estan plens i això vol dir que s’utilitzen”, s’ha congratulat Paraira. En relació a les altes temperatures que arriben a agafar algunes de les estructures, sobretot les de ferro, Paraira ha indicat que estan valorant fer plantacions d’arbres al voltant i ha dit que totes les estructures compleixen les normes de seguretat.

Wi-Fi gratuït als parcs

La intervenció també suposarà la instal·lació de Wi-Fi gratuït al parc del Turó de Can Mates, al de Sant Francesc i al de Coll Favà. Paral·ŀlelament i per complementar aquestes actuacions i amb la voluntat que els santcugatencs i les santcugatenques es facin seu l’espai públic i el gaudeixin, s’han col·locat també 14 taules de pícnic, fet que, entre altres coses, facilitarà àpats mentre es vigilen els infants i propiciarà que els ciutadans puguin viure una diada als parcs de la ciutat. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem