La ràtio de delictes a Sant Cugat, 21,8 menys que a Catalunya

L'any 2023 es van registrar 56,30 delictes per cada 1000 habitants a Sant Cugat i a Catalunya 78,10

"Sant Cugat és una ciutat segura i gaudeix de bona salut". Són declaracions del cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, el sotsinspector Manel Rodríguez, en el marc de la presentació de les dades de delictes a Sant Cugat. De fet, aquest 2023 Sant Cugat està per sota de la ràtio de delictes comesos a Catalunya, en concret un 21,8% menys, això significa que per cada 1.000 habitants a Sant Cugat es cometen 56,30 delictes, mentre que a Catalunya per cada 1.000 habitants se'n cometen 78,10.

En la presentació, Rodríguez també va recordar que en les últimes dades de l'observatori sociològic de Sant Cugat, la seguretat està en la sisena posició pel que fa a les preocupacions de la ciutadania.

A Sant Cugat, 56,30 delictes per cada 1.000 habitants 

Les dades de Sant Cugat també són més positives que les generals de l'Àrea Bàsica Policial de Rubí (ABP Rubí) i de la Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN), de les quals forma part Sant Cugat.  Així a l'ABP de Rubí s'han registrat 58,90 delictes i a RPMN 61,50 per cada 1000 habitants. 

Tot i això, el còmput total de delictes ha pujat a la ciutat el 2022 van ser 5.188 infraccions penals denunciades, mentre que el 2023 en van ser 5.394, el que significa un 3,97% més aquest últim any. Rodríguez apunta també que aquesta dada no és "molt elevada".

Dins d'aquest total, si separem els delictes contra les persones i conta el patrimoni, totes dues tipologies han pujat. Així, hi ha hagut un5,87% més de delictes contra el patrimoni i un 6,12% més contra les persones. 

Principals delictes 

Ara mateix, però, no hi ha cap focus de delictes que preocupi especialment al cos de seguretat. Tot i això, Rodríguez sí que reconeix que els robatoris a interior de cotxes sí que s'han disparat. "Els delictes que més en preocupen són els robatoris a interior de vehicle. Són gent estrangera que s'ha especialitzat en aquest tipus de delictes". Aquests fets han pujat un 46% aquest 2023 respecte al 2022.

El taló d'Aquil·les de Sant Cugat ha estat històricament els robatoris amb força a domicili, tot i que enguany han pujat, el cap dels Mossos considera que s'estan "contenint" i que s'està lluny d'arribar als nivells del 2017 i 2018 (Els dies vinents desgranarem dades concretes sobre robatoris). 

Més info: 'Lleuger' increment de delictes a Sant Cugat el 2023

En contra posició a això, els furts que habitualment és un delicte que puja, aquest 2023 han baixat respecte al 2022 un 3,34% Els Mossos expliquen que tenen alguns individus identificats, especialment un que s'està tractant des de Serveis Socials, i que actua al centre de Sant Cugat, la qual cosa ha fet preocupar alguns comerciants. 

Més info: Preocupació dels comerciants del centre pels "furts constants" que pateixen

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem