Reconeixement de Sant Cugat a quatre entitats centenàries amb la Medalla d'Honor

Són la Societat Coral La Lira, la Unió Santcugatenca, el Club de Golf Sant Cugat i el Sant Cugat Esport FC

La Societat Coral La Lira, la Unió Santcugatenca, el Club de Golf Sant Cugat i el Sant Cugat Esport FC reben la màxima distinció de la ciutat de Sant Cugat, la Medalla d'Honor de la ciutat. Així ho ha aprovat el Ple municipal aquest dilluns, 28 d'octubre, amb una sessió extraordinària.

La ciutat reconeix així la tasca de les quatre entitats centenàries del municipi "pel seu valor social, cohesionador i històric així com per la gran feina feta en favor de la ciutat".

Una distinció per unanimitat del Ple que les quatre entitats recolliran al mes de març, durant la celebració dels Premis Ciutat de Sant Cugat que es lliuren al Teatre-Auditori.

Reconeixement unànime

Imatge d'un ple anterior FOTO: Artur Ribera

Aquest 28 de novembre, el Ple municipal ha acordat per unanimitat reconèixer la tasca de les quatre entitats santcugatenques, amb presència dels seus representants a la sala de plens municipal.

Pere Soler (PSC) destacava el paper de totes quatre dient que "entre tots, sumeu un miler de socis, i val la pena que hi hagi aquest reconeixement de la ciutat", repassant els trets característics de cadascuna d'elles. "Us hem d'agrair el vostre treball per la ciutat", ha dit.

Per la seva banda, Roser Casamitjana (ICV-EUiA) ha destacat els valors que representen les entitats. "La Lira i La Unió heu crescut amb la ciutat, adaptant-vos per fomentar els valors culturals", ha destacat. Pel que fa a les entitats esportives, ha posat de rellevància la seva tasca "referent" a la ciutat.

"És evident que les entitats de Sant Cugat no només heu sobreviscut, sinó que us heu fet grans i us heu enfortit", ha remarcat Mireia Ingla (ERC-MES). "Als republicans, aquest model d'entitats i organitzacions és el que més ens agrada, i ara que tenim el repte del nou país, és important aquest model, on tothom pot dir la seva", ha remarcat.

Álvaro Benejam (PP) ha fet valdre que "la societat com la coneixem avui dia la configuren aquestes entitats", reconeixent la seva tasca com a "vertebradores de la ciutat". Per part de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha repassat el seu vincle amb les entitats homenatjades, apuntant que "us desitgem el millor i reconeixem la vostra enorme aportació per fer de Sant Cugat una ciutat millor".

Per la seva banda, Ignasi Bea (CUP-PC) ha remarcat la tasca cohesionadora de les entitats, fent valdre que "no és fàcil tirar una entitat endavant, en la majoria dels casos, per amor a l'art".

Finalment, l'alcaldessa Mercè Conesa s'ha adreçat als homenatjats reconeixent que "la ciutat ha crescut sense perdre les arrels i tradicions perquè hi ha hagut el treball de moltes entitats", i remarcant que "el fet associatiu és destacat a la societat catalana" fomentant el "sentiment de pertinença a un col·lectiu, i el sentiment de transcendència".

"Les entitats sou l'ànima de Sant Cugat", ha dit Conesa, remarcant que "si no comptéssim amb vosaltres, no hauríem aconseguit ser la ciutat que som".

Els motius del reconeixement a les quatre entitats.

"Grans, però amb esperit jove"

Les entitats rebran la Medda d'Honor durant la gala dels Premis Ciutat, al març FOTO: Lali Álvarez

Les entitats reconegudes han assistit al Ple per agrair el reconeixement rebut per la ciutat. Josep Garrell, president de la Societat Coral La Lira, remarcava que "hem fet 134 anys, i ha estat possible pel sentit cultural de la gent de Sant Cugat que han fet teixit", posant com a exemple a Miquel Garrell, present al Ple, "cantaire des de fa 73 anys, i futbolista de jove", recordava. "Som grans, però tenim l'esperit jove", reivindicava.

Per la seva banda, David Pujol, president de la Societat Coral La Unió Santcugatenca, recordava els 116 anys de l'entitat, dient també que "hem passat uns anys complicats" fent referència a les obres que afronta la seu de La Unió, però dient que "estem posant les bases dels pròxims anys". Pel que fa al reconeixement, ha agraït que "és energia i empenta per seguir endavant".

Llorenç Santasusagna, per part del Sant Cugat Esport FC, ha repassat els canvis soferts per l'entitat en tots aquests anys, anunciant un nou canvi de nom amb la celebració del centenari i manifestat que "és extraordinari rebre la Medalla d'Honor de la ciutat".

Els membres del Club de Golf Sant Cugat han excusat la seva presència.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem