La reivindicació feminista del 8-M ressona a l'estació de Sant Cugat

El Dia Internacional de la Dona ha començat a Sant Cugat amb una protesta feminista als Ferrocarrils

Una trentena de santcugatenques han portat la reivindicació feminista del Dia Internacional de la Dona fins a l'estació dels Ferrocarrils de Sant Cugat. Pocs minuts després de les vuit del matí d'aquest divendres 8 de març, desenes de dones han arribat a les andanes per fer sentir les seves proclames feministes i informar els usuaris de la reivindicació. Una mobilització que s'ha desenvolupat sense incidents i que ha durat al voltant d'una hora. Aquest 8 de març a les 18 h hi ha una manifestació feminista convocada a la plaça de Lluís Millet.

Més info: EN DIRECTE | 8-M a Sant Cugat 2024: Dia de la Dona

De la misèria a la ràbia, de la ràbia a la lluita, emfatitzava una de les pancartes que portaven. "Bon dia! Avui és 8 de marc i és dia de lluita", proclamaven les manifestants, que també han fet càntics contra el patriarcat i la desigualtat i a favor de la lluita feminista. La mobilització ha tingut un fort component de classe, tal com es desprenia dels càntics i del manifest que han repartit: "Sant Cugat és una ciutat pensada perquè la gaudeixin uns pocs". 

La fi de la violència masclista, el dret a l'habitatge i la dignificació de les condicions laborals de les treballadores de la llar han estat tres de les principals reivindicacions que han fet. "Des del Comitè del 8 de març de Sant Cugat continuem reivindicant la necessitat d'autoorganitzar-nos, de prendre nosaltres la paraula, l'acció i el carrer", afegien. A més, també han aprofitat per recordar que set santcugatenques estan pendents del judici per haver tallat els Ferrocarrils en la vaga feminista del 2018 i que se'ls hi demana 3 anys de presó i 27.000 euros. 

Més info: Ja hi ha data pel judici a les noies que van tallar els FGC a Sant Cugat el 2018

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem