Ja hi ha data pel judici a les noies que van tallar els FGC a Sant Cugat el 2018

La Fiscalia demana 3 anys de presó a les set santcugatenques que van tallar les vies del tren durant la vaga feminista del 8 de març de 2018

El judici contra les set santcugatenques que van tallar les vies del tren en la vaga feminista del 8 de març de 2018 tindrà lloc els dies 27, 28, 29 i 30 de maig a Terrassa. Així ho ha anunciat 8 mil motius, el col·lectiu de suport a les set noies. El judici s'havia de celebrar el gener de 2023, però es va suspendre i no tindrà lloc fins al maig de 2024, sis anys després dels fets. "Organitzeu-vos per fer del 8M una jornada de lluita que deixi clar a quin cantó de la barricada som", ha assenyalat 8 mil motius a través de les xarxes socials.

Més info: Les encausades pel tall dels FGC a Sant Cugat: "L'absolució és l'única sentència justa"

La Fiscalia demana 3 anys de presó a les set santcugatenques i 26.000 euros per desordres públics. Una petició que fa anys que arrastren. De fet, quan es va suspendre el judici l'any passat, el col·lectiu va sortir al carrer per denunciar la seva situació: "Després de gairebé 5 anys, segueixen condemnant-nos a la pena de banqueta, seguint a mercè dels seus terminis inacabables".

El tall dels Ferrocarrils

Els fets jutjats es remunten a la vaga feminista del 8 de març de 2018, quan una vintena de manifestants va saltar a l'estació de Ferrocarrils de Sant Cugat i va tallar la circulació dels trens durant dues hores. Els Mossos van desallotjar l'espai i van identificar i denunciar set dones que havien participat en la protesta.

Més info: Suspès el judici contra les manifestants que van tallar els FGC a Sant Cugat el 8-M

Les encausades van recordar en el seu moment el motiu que les va portar a tallar les vies dels ferrocarrils a Sant Cugat: "El 17,1% de les agressions masclistes de l'espai públic es produeixen al transport públic. En aquell moment, Ferrocarrils no tenia res per donar-hi resposta. Després de la nostra acció, van desenvolupar un protocol. Però, a la vegada, sostenien l'acusació particular i ens reclamen 26.000 euros". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem