Rescaten un gos atropellat per un tren a les vies dels FGC

Diversos ciutadans van veure els gossos perduts per Les Planes però ningú els va agafar

La Plataforma Animalista de Sant Cugat va rescatar dimarts 16 de juliol un gos que va ser atropellat per un tren a les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat a l'altura de Les Planes. El gos va sobreviure i segueix en observació, tot i que no tindria lesions internes.

Marta Guàrdia, de la PAS, explica al TOT que diversos ciutadans van veure dos gossos pels carrers de les Planes el mateix dimarts. Ningú els va agafar i van entrar a les vies del tren. Va ser llavors quan van rebre l'alerta que un dels dos animals va ser atropellat per un tren.

 

Voluntaris de la plataforma van entrar a les vies, acompanyats de treballadors dels Ferrocarrils, per rescatar els dos gossos. Van poder treure'ls i van portar el gos ferit al veterinari. Els dos gossos tenien xips i es va poder localitzar la família. L'altre gos estava il·lès.

Demanda a la ciutadania

gossos perduts sant cugat

Els dos gossos perduts a Les Planes FOTO: Cedida

Marta Guàrdia vol fer un "toc d'atenció" a la ciutadania perquè actui quan es trobi gossos perduts pel carrer per evitar situacions com aquesta. I és que diverses persones van avisar que hi havia dos gossos perduts i els van fer fotografies, però cap d'elles els van agafar malgrat que eren dos gossos sociables i s'acostaven a la gent. "Si es pot, el primer que s'ha de fer és agafar-los i assegurar-los. Si es pot, s'han de portar al veterinari per si tenen xip i, en cas que no es pugui, trucar la Policia Local perquè avisi a la protectora i els vingui a buscar fins on estiguin", explica.

A més, també recorda que deixa els gossos lliures és perillós per la seva integritat, tot i que sigui en zones muntanyoses com la Floresta o les Planes. És per això que demana als propietaris que siguin responsables en aquest sentit.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?