Els robatoris castiguen el barri de Mira-sol de Sant Cugat

Els Mossos d'Esquadra estan muntant dispositius per lluitar contra l'augment de robatoris en aquesta zona de Sant Cugat

El barri de Mira-sol és la segona zona de Sant Cugat que ha patit més robatoris aquest 2022, segons dades dels Mossos d'Esquadra. Així, el passat 2022 es van registrar 77 robatoris a Mira-sol un 75% que l'any 2021, només superat pel Nucli del Sant Cugat, el més poblat del municipi, i on se'n van sumar 129. De fet, durant aquest principi del 2023 el barri de Mira-sol ha registrat més robatoris amb força a dins de domicili que en el mateix període de l'any passat. En els darrers anys un dels territoris més castigats pels robatoris ha estat Valldoreix (vegeu quadre), motiu pel qual es van posar diferents recursos policials. "Hem fet sempre prevenció a Valldoreix, les bandes i grups de delinqüents van veure que en aquests sectors teníem el barri controlat, els accessos, les sortides... i la delinqüència s'ha desplaçat", explica el cap dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat, el sotsinspector Manel Rodríguez.

Ara, el barri que està sent més castigat pels robatoris és el del Mira-sol, motiu pel qual els Mossos d'Esquadra han decidit posar més recursos per prevenir aquests delictes al territori. "Tenim moltes forces i dispositiu adreçats a Mira-sol i també a la part de l'eixample. Vam fer una reunió amb els veïns i els hi vam explicar les actuacions que estem fent". Policia Local i Mossos estan fent dispositius conjunts al barri. "La nostra resposta a l'increment de robatoris ha estat posar més recursos. Ens estem plantejant que la força terrestre vingui acompanyada amb altres suports aeris, com drons o helicòpters, perquè cal incrementar la percepció de seguretat que ara no tenen els veïns". De fet, aquest mateix dimarts, 21 de febrer, els Mossos han sobrevolat Sant Cugat amb l'helicòpter dels serveis centrals del cos de seguretat.

Tot i això, el cap dels Mossos a la ciutat, ha destacat que les dades de robatoris a Sant Cugat i en concret a mira-sol no arriben a les que hi va haver el 2017  i 2018 (vegeu quadre) "El fet de mira-sol és una cosa puntual d'ara", ha destacat el sotsinspector.

Per contra ,aquest 2023 ja s'han detingut 13 persones acusades de cometre robatoris amb força a la ciutat, en tot el 2023 se'n van detenir 23. 

Les dades de robatoris a la ciutat 

Els robatoris a domicilis han estat un dels punts dèbils de la seguretat a Sant Cugat en el passat, i tot i que enguany han pujat, les dades no s'acosten a les de l'any 2017 quan n'hi va haver 699. Aquest 2022 els robatoris dins de domicili han estat 277, un 12,60% que en xifres totals són 277

Més info: Els delictes a Sant Cugat pugen durant el 2022: furts i estafes, els principals problemes

Dades de robatoris per barris

Canvia d'any a les fletxes de dalt del gràfic i llisca per damunt les barres per veure el nombre total de robatoris

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem