S'incrementarà el nombre d'agents a Valldoreix quan s'incorporin més efectius al cos

La moció original de C's ha estat aprovada amb esmenes de CiU, unes esmenes que canvien substancialment el seu contingut

El Ple municipal ha acordat augmentar el nombre d'agents policials destinats a Valldoreix i altres zones allunyades de la ciutat quan s'incorporin més agents al cos de la Policia Local. Aquesta ha estat la principal condició que ha posat CiU, a través de les esmenes que ha presentat a la moció de Ciutadans, per donar suport a la proposta. Segons l'equip de govern, durant aquest mandat està previst que s'incorporin 20 efectius més a la Policia Local i que la ràtio d'agents se situï entre un 1,2 i un 1,5 policies per cada 1.000 habitants.

 

D'altra banda es crearà un grup de treball permanent, format per representants de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra, de l'EMD de Valldoreix i d'entitats valldoreixenques, per avaluar, fer seguiment i prendre decisions en matèria de seguretat ciutadana al territori de Valldoreix.

Sorpresa per les esmenes

C's, que finalment ha votat a favor de les esmenes de CiU, ha lamentat que l'equip de govern hagi introduït tants canvis al text aprovat per l'EMD de Valldoreix, també d'un govern de CiU: "La moció no s'assembla en res al que va aprovar el mateix partit a Valldoreix", ha reconegut Aldo Ciprian. "No estem a favor d'incrementar la plantilla. El problema és que no hi ha una correcta gestió del cos de la Policia Local".

 

Amb tot, Ciprian ha dit que davant "el poc interès de la resta de partits de l'oposició per la seguretat als barris, haurem d'acceptar les esmenes. Preferim això que no tenir absolutament res".

 

La tinenta d'alcalde de Presidència i Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha explicat que "s'ha extret de la moció la part positiva" i ha subratllat que les esmenes "serveixen per aclarir aquells aspectes amb què no hi estem d'acord". Paraira ha dit que "no tenim constància d'una problemàtica concreta en aquesta zona territorial de Sant Cugat". També ha deixat clar que "la competència en matèria de seguretat pública a Valldoreix i a tot el municipi és de la Policia de Catalunya, és a dir, de Policia Local i de Mossos d'Esquadra".

 

La moció, amb les esmenes, ha estat aprovada amb 21 vots a favor, 4 abstencions i 5 vots en contra.

Contingut de la moció de Ciutadans

Aldo Ciprian és el portaveu de Ciutadans. FOTO: Artur Ribera

Amb aquesta moció el Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat dóna resposta a la petició de la Junta de Veïns de l'EMD d'augmentar la presència policial a Valldoreix. La petició explícita de Ciutadans era la d'augmentar el nombre d'agents a Valldoreix, argumentant que només hi ha 3 agents per a una població de 8.000 habitants.

 

La moció destacava que actualment a Catalunya hauria de complir-se una ràtio de 1,26 policies locals per cada 1.000 habitants i que per la seva configuració geogràfica, que és de dispersió urbana, a Valldoreix cal una logística més complicada que en nuclis centralitzats. 

 

La galeria d'imatges de la sessió plenaria.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem