S'obre el període per demanar els ajuts per pagar l'IBI

Les sol·licituds s'han de presentar a l'OAC entre aquest dilluns, 12 de juny i el 29 de setembre

L'Ajuntament de Sant Cugat ha augmentat les ajudes per pagar l'Impost de Béns Immobles (IBI), d'aquest 2017. Una decisió que, tal com ha destacat el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet, arriba perquè "volem fer de Sant Cugat un municipi més just. Hi ha famílies que ho passen malament. El nostre deure és actuar en aquesta voluntat redistributiva que faci de Sant Cugat una ciutat més justa i més progressista". 

El Consistori ha ampliat alguns topalls per tal de permetre que més santcugatencs se'n puguin beneficiar. Per això mateix, s'ha incrementat la partida pressupostària un 9,5%, fet que suposa que l'Ajuntament disposa de 287.100€ per pagar les ajudes. En aquest cas, i tenint en compte que aquest canvi en els topalls podrien significar un augment de les sol·licituds, Calvet ha detallat que, en cas que amb el pagament de les ajudes se superi la quantitat destinada, l'Ajutnament estudiarà la possibilitat d'augmentar la partida.

Pel que fa a la bonificació de l'import de l'IBI, el Consistori cobrirà fins al 90% de l'import en les famílies amb les rendes més baixes.

Novetats per rebre l'ajuda per pagar l'IBI:

  • S’elimina el topall màxim de l’ajut: enguany s’elimina per a les famílies amb trams de renda més baixos (fins a 2 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya-IRSC: és a dir fins a tenir uns ingressos màxims de 15.935€).
  • Es crea un import mínim de l’ajut: serà de 95€. Es donarà en cas que l’ajut al qual es té dret sigui inferior a aquesta quantitat.
  • Millora dels ajuts per a famílies amb pocs recursos:
  • S’incrementa fins al 90% en les rendes més baixes (l’any passat en aquests casos l’ajut arribava a cobrir un màxim del 66%).
  • S’amplia un 80% el topall màxim de l’ajut: s’ha passat de 250€ a 450€ màxim per ajut.
  • S’incrementa el topall del valor cadastral: l’any passat es donaven per a immobles que tinguessin un valor cadastral d’un màxim de 250.000€. Ara aquest topall s’amplia fins als 400.000€. D’aquesta manera més immobles es podran beneficiar d’aquests ajuts.
  • Millora dels ajuts per als majors de 65 anys: s’incrementa un 55% el topall màxim d’ingressos. Fins ara es tenia dret a aquest ajut en cas de no superar els 18.000€ i a partir d’ara el màxim serà de 27.890€.

Trobareu més informació dels ajuts aquí.

Per presentar les sol·licituds

La quantitat de l'ajuda anirà en funció dels ingressos de la unitat de convivència, el nombre de persones que en formen part i el valor cadastral de l'immoble. La taula de les ajudes la podeu consultar aquí.

Les sol·licituds per obtenir les ajudes es podran presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) entre aquest dilluns, 12 de juny, i el 29 de setembre. Tots aquells ciutadans que visquin de lloguer en un immoble i que per contracte hagin de pagar l'IBI, també podran sol·licitar-lo.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem