Sant Cugat, la segona ciutat de l'Estat amb el preu de l'habitatge lliure més alt

El municipi té el preu de l'habitatge lliure per sobre de Barcelona, fet que la situa com la ciutat catalana amb el preu més alt

Sant Cugat és la segona ciutat de l'estat i la primera de Catalunya amb el preu de l'habitatge lliure més car, amb 2.875 € per metre quadrat. Una llista que encapçala Sant Sebastià amb 3.286 € per metre quadrat i, després de Sant Cugat va seguida per Barcelona amb 2.851,5 € per metre quadrat. 

El preu per metre quadrat dels habitatges lliures a les comarques de Barcelona es va situar en els 2.114,9 euros per metre quadrat durant el primer trimestre, el que representa un augment del 6,6% respecte els tres primers mesos del 2016 i el creixement més important de tot l'Estat, segons l'Estadística del valor taxat de l'habitatge del Ministeri de Foment.

Respecte el trimestre anterior, l'increment va ser de l'1,9%. Pel que fa a la Catalunya, el preu de l'habitatge lliure per metre quadrat es va situar en els 1.829 euros, un 5,4% més que el primer trimestre de l'any passat i un 1,8% respecte els darrers quatre mesos del 2016. De fet, Catalunya també lidera el creixement del preu de l'habitatge lliure a tot l'Estat en comparació a la resta de comunitats.

El creixement del preu de l'habitatge lliure a les comarques de Barcelona arrossega la resta de Catalunya a liderar amb un 5,4% l'increment a tot l'Estat en relació a la resta de comunitats. La segona comunitat que més va créixer el preu per metre quadrat va ser Madrid (4,9%), seguit de Ceuta i Melilla 84,2%) i les Illes Canàries (3,9%).


A l'Estat, el preu mitjà per metre quadrat de l'habitatge lliure es va situar en els 1.525,8 euros en el primer trimestre del 2017, el que suposa una variació del 2,2% interanual i el 0,9% trimestral. Segons el Ministeri de Foment, després de 26 mesos de caigudes interanuals en el preu de l'habitatge, iniciat a finals del 2008, aquesta dada suposa el vuitè mes consecutiu de pujada nominal en els preus.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem