Fotos històriques de Sant Antoni, una festivitat amb molta història a Sant Cugat

Repassem a través de fotografies com era Sant Antoni quan Sant Cugat encara era un poble de 6 mil habitants

Amb l'arribada de l'hivern, s'apropa una de les festivitats més tradicionals de la ciutat, Sant Antoni Abad. El passat agrícola de Sant Cugat reviu i els carrers s'omplen de carros i animals, com feien els pagesos del municipi cada 17 de gener quan sortien a la rua dels Tres Tombs.

Banderers desconeguts a la plaça de Sant Pere, assistits pel "Piox" i el Miquel Rodó, el "Cura" (1927). Cedida per Montserrat Pahisa

Plaça d'Octavià (1944). FOTO: Fons Cabanas

Avui dia, s'hi sumen més activitats com la Festa dels Foguerons i el Mercat de Traginers i, enguany, es recuperen el Ball de Gala organitzat per La Unió Santcugatenca a la Sala Clavé. Enguany també es podrà gaudir d'altres novetats.

Més info: Els Tres Tombs i la Festa dels Foguerons aquest cap de setmana a Sant Cugat

La Rua dels Tres Tombs serà el diumenge 22 de gener i a les 11 h començaran el seu trajecte des de l'av. del Pla de Vinyet fins a la pl. de Barcelona, on acabarà amb una rebuda per part de les autoritats municipals a la 13 h. Durant el camí aniran acompanyats de la Banda de Música Sant Llorenç de La Galera.

Més info: El recorregut de la Rua dels Tres Tombs de Sant Antoni a Sant Cugat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem