Sant Cugat celebra el dia de les Persones Refugiades amb cadires buides

El 20 de juny se celebra el Dia Internacional de les Persones Refugiades

Sant Cugat celebrarà el Dia Internacional de les Persones Refugiades el pròxim dimarts, 20 de juny, amb diverses activitats, com la projecció de documentals i actes simbòlics per evidenciar la falta de compromís del govern espanyol en l'acollida de refugiats.  

Tot i que el primer acte se celebrava aquest divendres, 16 de juny, el gruix de les activitats tindran lloc dimarts 20. En aquest cas, a les 19:00 h, el Museu del Monestir acollirà la conferència “El pas per Catalunya dels refugiats jueus fugitius de l'Holocaust". Una xerrada a càrrec de Josep Calvet en el marc de l'exposició "Fugint de l'Holocaust" i que es pot veure fins al 25 de juny al Museu del Monestir.

L’acte central tindrà lloc a les 20:30 hores a la plaça d’Octavià. Serà un acte simbòlic que porta per títol “Cadires buides per a les persones refugiades”, de la Companyia Veniu Ja a càrrec de la Xarxa Solidària. Mitja hora més tard, a les 21.00 h, a la plaça de l’Om: Teatre a la fresca. S’hi podrà veure un esquetx sobre les persones refugiades, "Del foc de guerra al foc de festa", a càrrec de les Xandrines.

Posteriorment es podrà veure l’obra de teatre "Us portem taronges" a càrrec del Grup de Teatre la Global de la Floresta i Associació Cultural Roig. A la mateixa plaça es podrà veure l’exposició: "Refugiats per què?".

Coincidint amb la Festa Major d’enguany, també s’han programat dues activitats per al dissabte, 1 de juliol i pensades per als més petits. L’escenari serà la plaça Magí Bartralot, dins l’Espai d’Arreu de Festa Major. Des de les 11 hores i fins les 14h es faran tallers d’expressió plàstica “Trenquem murs, obrim fronteres” per als més petits (a partir de 6 anys), i a les 18 hores un contacontes “Refugi de contes” a càrrec de la Companyia Patawa.

El 14 de setembre de 2015 el ple municipal va aprovar per unanimitat, convertir Sant Cugat en una ciutat refugi.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem