‘Amic Meu’, el llibre que mostra la realitat dels refugiats explicada per nens

El llibre està il·lustrat amb dibuixos fets per infants que viuen a un camp de refugiats de Grècia

El conte infantil 'Amic Meu' és una iniciativa d'Open Cultural Center que té com a objectiu conscienciar i sensibilitzar a la població de la realitat de milers de refugiats desplaçats a causa de la guerra durant mesos i anys, empobrint-se i estancats en un present que no té cap solució.

 
El llibre ha estat realitzat per alguns dels nens del camp de refugiats de Cherso al nord de Salònica, que a partir de dibuixar i explicar la seva història personal, arriben a explicar la història conjunta de tots els refugiats que es troben en la mateixa situació que ells. El títol, 'Amic meu', prové de com es dirigeixen als voluntaris europeus.

El llibre narra la història en 4 parts: la vida a Síria, l'abans i el durant la guerra; el viatge cap a Europa; la vida en el camp de Grècia i, per últim, el futur. El pròleg del llibre va a càrrec de Màrius Serra i també hi ha una petita introducció contextualitzant les històries amb la problemàtica i un epíleg on s'informa de la situació actual d'alguns dels protagonistes del llibre. És un conte dirigit a nens principalment, però també a adults.

A part d'utilitzar el conte com a eina de sensibilització, és també una bona eina educativa, tant per a treballar la temàtica a la classe com per a treballar diferents valors com ara el respecte o la tolerància cap a altres cultures.

El llibre està a la venda en 31 punts del territori català. Aquí a Sant Cugat es pot trobar a la llibreria Paideia. El preu és de 10 euros i, amb els diners que es recaptin es seguirà finançant les activitats d'Open Cultural Center a Grècia.

Open Cultural Center

L'Open Cultural Center (OCC), anteriorment conegut com a Idomeni Cultural Center (ICC), és una organització de voluntaris que porta a terme programes educatius i culturals amb refugiats que viuen en camps en Grècia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem