Sant Cugat celebrarà el Dia d'Europa dedicant-lo a Alemanya

La commemoració és el dimecres, 9 de maig, en un acte al Claustre del Monestir

Sant Cugat del Vallès se suma un any més a la commemoració del Dia d'Europa el pròxim 9 de maig. Ho fa amb un acte institucional al Claustre del Monestir, a partir de les 18 hores. Per tercer any consecutiu, aquesta jornada estarà dedicada a un país europeu. Enguany serà Alemanya, que és la tercera comunitat de ciutadans més nombrosa a Sant Cugat provinent d'un país europeu.

L'acte començarà a les 18 hores amb una visita guiada al claustre organitzada pel Museu de Sant Cugat i uns tallers de contes per a nens i nenes en diferents llengües d'Europa, que organitza l'Institut de la Infància. A les 19 hores es farà el parlament institucional a càrrec de l'alcaldessa, Mercè Conesa.

El 9 de maig es commemora l'efemèride de la declaració Schuman, text que marca l'inici de la construcció europea. En aquesta declaració, que va tenir lloc el 9 de maig de 1950, l'aleshores ministre d'Afers Estrangers de França, Robert Schuman, va llançar la idea de crear la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer, que va ser l'embrió de l'actual Unió Europea.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem