Sant Cugat en Comú sol·licita l'obertura dels CAPs de Les Planes i La Floresta

El grup polític considera que ambdós barris necessiten l'obertura dels seus CAPs, ja que atenen al voltant de 6.000 veïns

La formació Sant Cugat en Comú demana que es torni a obrir els Centres d'Atenció Primària de La Floresta i Les Planes, després que la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya ho decidís, mitjançant un concert establert amb la Mútua de Terrassa

Més info: Els CAPs de La Floresta i Les Planes mantenen portes tancades

Amb això, el grup santcugatenc explicava en un comunicat oficial la seva postura: "Si ja de per si és greu deixar aquests barris sense atenció primària, en l'actual context de COVID-19, quan aquest servei ha de ser el principal detector de la pandèmia, no podem posar en perill aquesta funció". Actualment, al voltant de 6.000 veïns de La Floresta i Les Planes tenen aquests 2 dispensaris com a centres de referència.

A més, des de Sant Cugat en Comú valoren positivament l'actual posició de l'Ajuntament, qui manté un continuo diàleg amb la Conselleria de Salut per reobrir els dispensaris i la seva voluntat "de reforçar el sistema de transport públic per a facilitar el desplaçament dels usuaris dels dos barris a altres centres sanitaris de referència". 

Més info: ERC demana la "immediata reobertura" dels centres sanitaris de La Floresta i Les Planes

Tanmateix, el grup santcugatenc considera que els ciutadans de Les Planes i La Floresta que reben un tracte desigual, tal com detallen en el seu comunicat oficial: "Són moltes les reivindicacions i lluites del veïnat pel que fa als dos consultoris, els seus horaris o els recursos que rep. Essent els més febles, es fa totalment inadmissible que siguin els primers a patir una retallada".

Amb tot, Sant Cugat en Comú encoratja a l'Ajuntament a continuar amb la lluita per l'obertura d'aquests dos Centres d'Atenció Primària: "Cal que l'Ajuntament insisteixi per no només ser l'últim graó, inferior a la resta d'administracions públiques, sinó el primer defensor i representant de la ciutadania".

Més info: El CAP de Valldoreix ja té data de reobertura

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem