Sant Cugat es conjura per acabar amb les violències sexuals

Sant Cugat organitza més de 25 activitats per combatre les violències sexuals

Volem viure lliures de violències sexuals és el lema escollit per commemorar el Dia Internacional per a l'eradicació de les violències envers les dones (25 de novembre) a Sant Cugat. L'Ajuntament i una dotzena d'entitats santcugatenques han elaborat un programa amb més de 25 activitats amb l'objectiu de visibilitzar aquesta realitat, sensibilitzar la població i lluitar conjuntament per eliminar-les. Entre el 8 de novembre i el 15 de desembre, Sant Cugat es bolcarà per combatre aquesta xacra. Les propostes consisteixen en xerrades, documentals, concerts, espectacles teatrals, cinefòrums i recitals. Consulta totes les activitats.

"Gairebé  ja no tenim paraules per expressar el que sentim per la violència masclista", ha lamentat Núria Gibert, tinenta d'alcaldia de Drets Socials, durant la presentació del programa. A més, ha enviat un missatge de suport a la noia de 16 anys agredida sexualment a Igualada i ha recordat les 15 dones assassinades a Catalunya durant el 2021. 

Núria Gibert: "Hem volgut posar el focus en les violències sexuals, en gran part per la seva invisibilització"

"Hem volgut posar el focus en les violències sexuals, en gran part per la seva invisibilització", ha emfatitzat Gibert, que ha assenyalat que els "assassinats són la punta de l'iceberg de moltes violències". A més, ha destacat el compromís de l'Ajuntament per eradicar les violències contra les dones: "Treballem des de tots els angles i totes les trinxeres". En aquest sentit, ha agraït la implicació d'entitats santcugatenques per sumar-se a la commemoració del 25-N: "És una mostra que el monstre al qual ens enfrontem és molt gros. Però hi ha una xarxa molt organitzada que està preparada per plantar cara. Cada vegada som més". 

Jornades per la violència masclista

A banda de les 25 activitats emmarcades en la commemoració del 25-N, l'Ajuntament impulsa unes jornades específiques per abordar les violències sexuals des d'una mirada multidisciplinar. Tindran lloc el 22 i 23 de novembre al Teatre La Unió i s'oferiran xerrades i taules rodones amb persones expertes en qüestions com l'estructura de les violències sexuas, l'abús infantil, l'acompanyament a dones agredides sexualment o la cultura del terror sexual. Consulta la programació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem