Sant Cugat demana solucions al soroll de l'AP-7 a Valldoreix

Les pantalles acústiques de Mira-sol s'han incorporat en un annex dels pressupostos

L’Ajuntament de Sant Cugat ha sol·licitat a la delegació del govern espanyol que abordi quina és la millor manera per reduir el soroll de la B-30 i l'AP-7 en el seu pas per Valldoreix i que fa anys que denuncien els veïns. El veïnat ha alertat que l'alliberament dels peatges farà augmentar el soroll que pateixen i que els comporta conseqüències en el seu dia a dia. "Ajuntament i EMD han treballat plegats per tal de donar resposta a la demanda de la ciutadania, i també han estat constants els contactes amb veïns i veïnes i la Plataforma Stop Soroll AP-7 de Valldoreix", explica el Consistori.

Més info: Preocupació a Valldoreix pel possible increment de soroll a l'AP-7 sense els peatges

 

“Hem volgut transmetre-li la demanda formal perquè s’iniciïn els tràmits d’un nou expedient per un apantallament en el tram de Valldoreix tal com està previst a Mira-sol, o bé cercar solucions per minimitzar la contaminació acústica d’aquest tram i poder oferir una resposta a la ciutadania”, ha detallat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, en un comunicat.

En aquest sentit, el govern espanyol ha incorporat a l'annex dels pressupostos generals l'actuació per posar pantalles acústiques en el tram d'autopista que passa pel barri de Mas Gener de Mira-sol, que també acumula dècades de denúncies pel soroll. La licitació del tram de Mira-sol, segons l'Ajuntament, estaria prevista abans de finalitzar el 2023, i la seva construcció abans de finalitzar el 2025, ja que formen part del fons europeus del Next Generation EU

L’Ajuntament creu que "calia fer un pas endavant i iniciar aquest nou recorregut pel tram de Valldoreix". Els veïns havien reclamat que el projecte d'apantallament a Mira-sol s'allargués per cobrir també la part de Valldoreix. Tot i això, el Ministeri hauria descartat aquesta opció per no allargar els terminis. 

 
Comentaris

Destaquem