Preocupació a Valldoreix pel possible increment de soroll a l'AP-7 sense els peatges

Veïns de Valldoreix i de Mira-sol fa anys que denuncien el soroll que pateixen de l'AP-7

L’eliminació de tots els peatges de l’AP-7 pot provocar danys col·laterals al veïnat de barris de Valldoreix i de Mira-sol (Mas Gener). La gratuïtat de la via fa preveure un increment del trànsit de camions i vehicles privats per l’autopista, el que farà augmentar el soroll que pateixen els veïns i que fa anys que denuncien.

En el cas de Mas Gener, la solució està més pròxima, ja que hi ha el compromís d’instal·lar pantalles acústiques a través d’un projecte finançat pels fons europeus. Però a Valldoreix no tenen notícies d’una possible solució.

Més soroll

Juan Palma, del col·lectiu STOP Soroll AP7 Valldoreix, expressa la seva preocupació per l’increment del soroll, que ja donen per segur. “Ens preocupa. Estem segurs que l’impacte en el soroll serà important. Vindran més camions i més cotxes”, denuncia.

Més info: El brunzit de l’AP-7, el soroll diari que pateixen els veïns de Valldoreix

A més, explica que els camions són precisament els vehicles que més problemàtica acústica generen. Un increment que agreujarà una realitat que fa dècades que pateixen. “Ens afecta a la vida, la tranquil·litat. El soroll és infernal”, lamenta.

Volen una solució

Ja fa anys, un grup de veïns de Valldoreix es va mobilitzar per aconseguir una solució. Van aconseguir compromisos de l’administració, però finalment van quedar en res. Durant l’últim any, altres veïns han reprès la reivindicació i han mantingut converses amb l’Ajuntament i l’EMD.

L’entitat proposa que s’aprofiti el projecte de pantalles acústiques de Mas Gener i s’allargui 500 metres per cobrir també la zona de Valldoreix. “L’EMD i l’Ajuntament ens van comentar que anirien a la subdelegació del govern a Barcelona. Així vam quedar a juny. Si no es pogués afegir, s’hauria de fer un nou projecte per no endarrerir el de Mira-sol”, comenta Palma.

Més info: El projecte de les pantalles a l'AP-7 a Mira-Sol es desencalla gràcies als Next Generation

Però tres mesos després, assegura que no han obtingut cap resposta. “Ampliar 500 metres més de pantalla a Mas Gener potser no és tan complicat. És el que s’havia de parlar amb la subdelegació, però no tenim cap notícia. I estem al límit de temps dels fons europeus”, alerta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem