Sant Cugat en alerta per perill d'incendi a causa de les altes temperatures

Al municipi hi ha activat el Pla Alfa 1

Les altes temperatures que està patint tot el país aquests últims dies han fet que la Generalitat hagi activat el Pla Alfa a gairebé totes les comarques de Catalunya. D'aquesta manera, el municipi de Sant Cugat es troba en una situació de Pla Alfa al nivell 1, essent el més elevat el nivell 3.

Situació actual del Pla Alfa

Preventiu especial

A causa d'aquestes altes temperatures i de l'activació del Pla Alfa, l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Sant Cugat organitza un servei especial durant aquesta setmana. "Estem a l'expectativa de veure què passa, de cara a dimecres, 13 de maig, posarem un vehicle de prevenció vigilant. Tenim els efectius preactivats", explica el cap d'operatiu d'ADFIñaki Ferreira.


L'objectiu d'aquest control és reforçar la vigilància forestal. "Primerament fem més vigilància, també vigilem que no hi hagi columnes de fum i, en tercer lloc, fem la primera intervenció en cas d'incendi forestal".

Estat del bosc

Pel que fa a la situació de les zones boscoses de Sant Cugat, Ferreria apunta que el bosc està aguantant bé la calor. "La vegetació està verda, però ara ha començat l'època de la caiguda del borrissol dels pollancres, que és una matèria molt inflamable. D'aquesta manera, el que fem és remullar les zones on hi ha borrissol per tal que perdi volum i disminueixi el caràcter inflamable que té". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem