Sant Cugat en Comú s'oposa a la proposta de menjadors escolars de la Generalitat

El nou decret promou que el servei de menjador escolar s'atorgui a través de concurs públic

Sant Cugat en Comú ha mostrat la seva oposició al projecte de decret de menjadors escolars que està elaborant la Generalitat de Catalunya i que estableix que el servei s'haurà d'adjudicar per concurs públic. Fins ara, les Associacions de Famílies d'Alumnes tenien capacitat de decisió sobre el funcionament de l'horari de migdia a les escoles públiques. ICV-EUiA presentarà una moció al ple municipal de novembre per tal que l'Ajuntament de Sant Cugat es posicioni en contra la proposta del Departament d'Ensenyament.

Segons els comuns, el nou decret "es limita a regular el sistema d’externalització dels menjadors a través de concursos públics, deixant fora la capacitat del centre de decidir autònomament si vol que siguin les famílies del centre les que gestionin part del temps del migdia, com fins ara fan a molts centres educatius".

D'aquesta manera, els ecosocialistes aposten per un sistema que primi "aspectes essencials" com l'alimentació saludable; els valors humans lligats a un treball pedagògic que promogui la inclusió de qualsevol alumna i alumne; i la democràcia, perquè el Consell Escolar del Centre tingui marge de decisió sobre quina manera es gestiona el temps de migdia.

Per aconseguir-ho, demanen promoure una governança comunitària, "els membres de la comunitat educativa han d’implicar-se activament en el projecte educatiu i d’alimentació del temps de migdia"; la gestió des de l’economia social i cooperativa; i la "dignificació" del personal responsable del temps de migdia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem