Sant Cugat i La Haba ja s’han agermanat

Els dos municipis han signat el conveni d’agermanament aquest 27 de març al migdia

Sant Cugat i el municipi extremeny de La Haba ja són, oficialment, dos municipis agermanats. Un agermanament que s’ha fet efectiu aquest diumenge, 27 de març, amb la signatura del conveni per part de l’alcaldessa santcugatenca, Mercè Conesa, i l’alcalde del municipi extremeny de La Haba, José González.

L'acte s’ha celebrat a la Casa de Cultura de La Haba i ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Badajoz, Miguel Ángel Gallardo, i centenars de 'jabeños' i jabeñas'. Una signatura que arriba després que una delegació santcugatenca amb representants de grups municipals, els Geganters i una seixantena de veïns i veïnes de Sant Cugat que són originaris de La Haba, s’hagin traslladat aquest dies a La Haba.

En el seu discurs, Mercè Conesa ha volgut fer un agraïment “a tot el talent de les persones de La Haba que fa anys va arribar a Sant Cugat buscant noves oportunitats”, segons informa l’Ajuntament de Sant Cugat en un comunicat.

Així mateix, l'alcaldessa també ha subratllat que “aquest agermanament és un projecte d'iniciativa ciutadana que servirà per estrènyer llaços i per impulsar intercanvis entre les dues poblacions, especialment de caràcter cultural”. Finalment, l'alcaldessa ha assenyalat la importància de la cultura “com a llenguatge universal per estrènyer llaços”.

D'altra banda, l'alcalde de La Haba, José González, ha destacat “l'alegria de la gent per l'agermanament. Estem molt satisfets de veure aquesta emoció i ens sentim molt orgullosos”. González també ha remarcat que amb aquest agermanament “s'organitzaran intercanvis de caràcter sociocultural, però també d'altres tipus com per exemple gastronòmics”.

Finalment, el president de la Diputació de Badajoz, Miguel Ángel Gallardo, ha volgut destacar que “aquest és un agermanament empès per la gent” així com la “unanimitat de tots els grups polítics municipals per fer-ho possible”.

Mireu les imatges del viatge a La Haba.

Homenatge a Alfonso Guisado

Homenatge a la familia d'Alfonso Guisado  FOTO: Localpres

L’acte de signatura també ha servit per retre un sentit homenatge al desaparegut activista veïnal Alfonso Guisado, impulsor de l'agermanament. “L'Alfonso va ser un referent”, ha dit Conesa, “i deia el que pensava sempre des de la lleialtat i bona fe. Ell va tenir la visió d'unir en agermanament Sant Cugat i La Haba”.

L'alcalde de La Haba, José González, també ha homenatjat la figura d'Alfonso Guisado i ha destacat “la seva empenta per fer possible el que avui hem signat”.

El viatge continua

L'acte s'ha celebrat a la Casa de Cultura de La Haba  FOTO: Localpres

La delegació santcugatenca va arribar aquest dissabte, amb autobús, a La Haba. La visita s’està fent en aquestes dates aprofitant la celebració, demà dilluns de Pasqua (28 de març), de la ‘Jira’, una festivitat que els jabeños i jabeñas celebren a l’entorn de l’ermita de Ntra. Sra. de La Antigua. La delegació santcugatenca participarà en aquesta celebració, que inclou també un dinar popular en aquesta ermita.

Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Cugat també ha convidat el municipi de La Haba a visitar la ciutat per Festa Major i formalitzar la signatura del conveni també a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem