Una delegació de Sant Cugat viatja a La Haba per signar l’agermanament

Representants de la ciutat marxen a Extremadura per participar de la festivitat de la Jira

Una delegació santcugatenca encapçalada per l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, viatja des d’aquest dissabte, 26 de març, a La Haba per formalitzar l’agermanament entre els dos municipis. La visita, que finalitzarà el dia 29, coincideix amb la celebració de la Jira, una festivitat que els jabeños i jabeñas celebren entorn de l’ermita de Ntra. Sra. de La Antigua.

Els Geganters de Sant Cugat, que ja van marxar aquest divendres, 25 de març, i un grup de santcugatencs i santcugatenques originaris de La Haba, també formen part de la comitiva. Després d’aquesta visita, l’Ajuntament de Sant Cugat ha convidat el municipi de La Haba a visitar la ciutat per Festa Major i formalitzar la signatura del conveni també a Sant Cugat.

Durant la visita, la delegació santcugatenca participarà de diferents activitats al municipi extremeny. Aquest mateix dissabte es farà una cercavila fins a l’Ajuntament amb els Gegants de Sant Cugat i les entitats culturals de La Haba on seran rebuts per l’alcalde de La Haba, José González, i se signarà el llibre d’honor de la ciutat. Tot seguit es farà un sopar institucional.

Ja diumenge, a les 11 hores els Gegants de Sant Cugat i altres entitats de cultura popular de La Haba actuaran a la ciutat i a les 13 hores es farà la signatura del document institucional d’agermanament i un homenatge al desaparegut Alfonso Guisado, impulsor de l’agermanament.

Dilluns, 28 de març, es farà la passejada a l’ermita i una missa a la capella de
Ntra. Sra. de La Antigua. Dimarts la comitiva tornarà a Sant Cugat.

L'agermanament

L'agermanament amb La Haba serà oficial aquest 27 de març  FOTO: Localpres

El Ple municipal aprovava el dilluns, 15 de febrer, el Protocol de Conveni d'Agermanament entre les municipalitats de Sant Cugat del Vallès i La Haba. Un acord que arribava després que el 17 de novembre de 2014 el Ple municipal va iniciar, amb l'aprovació d'una moció institucional, el tràmit administratiu per agermanar aquestes dues ciutats que tenen força lligams pel que fa a ciutadans santcugatencs que són originaris d'aquesta població extremenya. El 8 de febrer d'aquest 2016 es va crear un comitè ciutadà d'agermanament Sant Cugat-La Haba.

La voluntat de l'Ajuntament és reforçar els lligams de la ciutat amb aquestes famílies i el seu poble d'origen en matèria de cooperació i coneixença mútua i ajuda bilateral. Una comitiva de Sant Cugat, acompanyada pels Geganters de Sant Cugat, visitarà La Haba per Setmana Santa. Representants de La Haba van visitar Sant Cugat per Sant Medir.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem