Sant Cugat i La Haba refermen el seu lligam per Festa Major

L’alcaldessa, Mercè Conesa, i l’alcalde de La Haba, José González, van signar l'1 de juliol el conveni d’agermanament entre ambdues poblacions

La relació d'agermanament entre Sant Cugat i el poble extremeny de La Haba s'ha fet més gran durant la Festa Major. I és que una delegació de jabeña (gentilici dels habitants de La Haba) ha estat vivint la festa grossa des del dimecres 29 de juny. Entre d’altres activitats, ciutadans de La Haba ha assistit al tradicional Ball del Paga-li Joan o al Seguici de Sant Pere.

La cita s'ha aprofitat per tornar a signar el conveni d’agermanament entre les poblacions, que ja es va signar a La Haba el passat 27 de març. Així, l'1 de juliol a la tarda l’alcaldessa, Mercè Conesa, i l’alcalde jabeño, José González, van signar de nou el conveni a l'Ajuntament de Sant Cugat.

En el marc de l'agermanament, ja s’han programat els primers intercanvis culturals i gastronòmics entre els dos municipis: a l’agost l’artista santcugatenc Llorenç Serrahima actuarà a la Setmana Cultural de La Haba i, molt probablement, La Haba participarà amb els seus productes en una mostra gastronòmica que tindrà lloc a Sant Cugat aquesta tardor.

Agermanament

La Haba és un municipi de la província de Badajoz que té gairebé 1.300 habitants. Està situat a una seixantena de quilòmetres de Mèrida. A Sant Cugat hi ha 134 persones nascudes a La Haba que són, des de fa molts anys, santcugatencs.

Ara fa uns anys, un grup de jabeños i jabeñas residents a Sant Cugat, encapçalats per Alfonso Guisado, van impulsar l’agermanament entre els dos municipis. La voluntat ciutadana d’impulsar l’agermanament va motivar la visita a Sant Cugat, en diverses ocasions, d’autoritats i veïns i veïnes de La Haba.

Aquesta voluntat ciutadana es va institucionalitzar el mes de novembre de l’any 2014 amb l’aprovació d’una moció, per part del ple municipal de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, en què tots els grups polítics amb representació plenària es comprometien a treballar per formalitzar l’agermanament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem