Sant Cugat i Unicef renoven el conveni de 'Ciutat amiga de la Infància'

El municipi va revalidar el segell que atorga Unicef el passat mes d'octubre

L'alcaldessa, Mercè Conesa, i la presidenta d'Unicef-Comitè Catalunya, Anna Folch, han signat, aquest dimarts 2 de maig, el conveni de renovació que reconeix Sant Cugat com a 'Ciutat amiga de la Infància'. Sant Cugat, que revalidava el segell de 'Ciutat amiga de la Infància' el passat mes d'octubre, ha renovat el conveni fins al 2020.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha destacat que aquest segell d'Unicef dona una gran oportunitat al municipi. "Sant Cugat ha crescut. Hem fet un Pla Local d'Infància que no teníem, i això ha volgut dir donar un sentit i una coherència a totes les polítiques i que d'aquí en sorgissin coses molt importants, com el Pla de Garantia Educativa, entre altres".

Per la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que aquest reconeixement és "una nova oportunitat per continuar treballant en un municipi que prioritza els drets dels infants. També és un reconeixement al fet que hem fet una bona feina i que encara la podem fer millor". 

Conesa ha afegit que, en termes d'infància, un dels temes de futur és que "tots els infants puguin ser lliures a les xarxes socials. Que a travès del reforç que els poguem donar, tots puguin tenir criteri i no hagin de patir assetjaments ni dificultats. Per això a través del Consell d'Infants d'aquest any estem treballant el bulling".

Ciutat amiga de la infància:

El programa Ciutats Amigues de la Infància (CAI) es va crear per a impulsar i promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets del Nen en l'àmbit local, promocionar la participació dels nens, nenes i adolescents en tots els temes que els afecten i fomentar el treball en xarxa entre els diversos municipis que formen part d'aquesta iniciativa.

 

Des del 2012, com a Ciutat Amiga, Sant Cugat ha elaborat el Pla Local d’Infància i Adolescència, compta amb un Consell d’Infants i ha creat el Consell de Joves 13/16, dos òrgans de participació infantil i juvenil de referència; i ha continuat desenvolupant polítiques favorables a la infància i l’adolescència des d’àmbits tan diversos com l’esport, l’educació, el lleure, el medi ambient, etc.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem