Sant Cugat impulsa un Consell de la Gent Gran

L'objectiu és "empoderar la gent gran" i tenir en compte les seves propostes per elaborar les polítiques de la ciutat

Sant Cugat tindrà un Consell de la Gent Gran. El govern municipal vol impulsar aquest òrgan participatiu amb l'objectiu de promoure la participació de les persones grans en la presa de decisions de la ciutat. El Ple Municipal haurà d'aprovar aquest 15 de febrer el reglament que regularà el consell amb la previsió que sigui una realitat durant el segon trimestre d’aquest any.

El Consell tindrà funcions de caràcter participatiu, consultiu, promocional, d’assessorament i de supervisió. La proposta sorgeix d’una demanada de la Taula de Gent Gran amb l’objectiu d’actualitzar la mirada envers aquest col·lectiu dels ciutadans majors de 65 anys i que representen pràcticament el 14% de la població de Sant Cugat. Els integrants del Consell es decidiran a través de la taula i es reuniria, com a mínim, una vegada cada tres mesos. La Taula de la Gent Gran es mantindria, ja que funciona de manera més àgil.

“La creació d’aquest nou espai de participació ciutadana busca empoderar la gent gran: volem que tinguin un paper actiu a la ciutat, sumar la seva veu i experiència, i assegurar les polítiques que promoguin el seu benestar”, ha argumentat Núria Gibert, tinenta d'alcaldia de Drets Socials.

L'envelliment de la població

"Tenim molta esperança que sigui un òrgan efectiu de feina i que plantejin propostes sòlides per l'envelliment actiu de la ciutat", ha explicat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials. A més, ha destacat que és un moment "molt oportú" per tirar-lo endavant, tenint en compte que les persones grans han estat de les més perjudicades per la pandèmia del coronavirus.

D'altra banda, Gibert ha ressaltat l'envelliment de la població en els darrers anys i com, aquest fet, "obliga a les administracions a replantejar les polítiques adreçades a les persones grans". Les decisions del Consell no seran vinculants, però el govern es compromet a valorar-les per tal d'incoporar-les en les seves polítiques: "Tenim el compromís polític de vehicular les propostes que en sorgeixin".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem