El Consell de la Gent Gran, Arcadi Oliveres o el suport als centres d'art centren el ple

Sant Cugat ha fet un pas endavant cap a la creació del Consell de la Gent Gran, així com per fer fill predilecte a Arcadi Oliveres, i ha mostrat suport als centres d'art

El Ple Municipal s'ha reunit en sessió ordinària el dilluns, 15 de febrer, per tractar diferents temes referents a la ciutat. En el ple del mes de febrer, s'ha fet un pas endavant cap a la creació del Consell de la Gent Gran, s'ha iniciat el tràmit per fer fill predilecte de la ciutat a l'economista i activista per la pau Arcadi Oliveres o s'ha mostrat suport públic als centres d'art, que estan patint davant les restriccions per fer front a la Covid-19. En l'apartat de les mocions, se n'han debatut 5, de les quals se n'han aprovat 3 i se n'han desestimat 2.

S'aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

La creació del Consell de la Gent Gran és una reivindicació d'aquest col·lectiu, canalitzada cap a l'Ajuntament a través de la Taula de la Gent Gran des de fa uns mesos. En el ple municipal del mes de febrer, s'ha avançat cap a aquesta direcció, després que s'hagi aprovat el reglament que regirà aquest òrgan participatiu. El text del reglament estableix el funcionament i l’organització del Consell, que té funcions de caràcter participatiu, consultiu, promocional, d’assessorament i de supervisió.

Més info: Sant Cugat impulsa un Consell de la Gent Gran

Arcadi Oliveres, fill predilecte

Fa uns dies, el TOT Sant Cugat explicava que l'economista i activista per la pau santcugatenc Arcadi Oliveres patia una greu malaltia, i que els seus dies s'estan acabant. Per tal de reconèixer-li la seva implicació social i la seva tasca per la pau, l'Ajuntament de Sant Cugat vol nomenar-lo fill predilecte de la ciutat, i en el ple municipal del mes de febrer s'han iniciat els tràmits burocràtics i polítics per fer-ho realitat.

Més info: Pas endavant per fer fill predilecte de Sant Cugat a Arcadi Oliveres

Suport als centres d'art i denuncia de la "nul·la implicació de l'Estat en l'aportació d'ajuts directes contra la Covid-19"

El Ple Municipal ha mostrat també suport als centres d'art del municipi, que estan patint les conseqüències econòmiques de les restriccions per la Covid-19. En aquest sentit, s'ha aprovat una moció de suport, consensuada amb els centres d'art de Sant Cugat. La moció s'ha aprovat per unanimitat.

Més info: Sant Cugat mostra el seu suport a les escoles de música, art i dansa

A través d'una altra moció, presentada per Junts per Sant Cugat, el Ple Municipal ha denunciat públicament que l'Estat ha tingut una "nul·la implicació de l'Estat en l'aportació d'ajuts directes contra la Covid-19".

[r.4]

En l'apartat de les mocions també s'ha arpovat que Sant Cugat pagui els impostas a l'Agència Tributària Catalana, mentre que s'han desestimat dues mocions de Ciutadans referents a qüestions d'aparcament al municipi.

Increment del control de les subvencions als partits polítics

Cal destacar que Sant Cugat augmentarà el control de les subvencions que reben els partits polítics per part de l'Ajuntament, amb l'objectiu de garantir la transparència en els diners que reben les formacions polítiques amb representació a Sant Cugat i establir en què se'ls poden gastar. Per això, en el ple municipal del mes de febrer s'ha aprovat inicialment el nou reglament que haurà de pautar aquestes subvencions.

Més info: Sant Cugat incrementarà el control de les subvencions a partits polítics

Sostenibilitat, suport al poble sahrauí i rebuig a les armes nuclears

A banda d'aprovar iniciar els tràmits per fer Arcadi Oliveres fill predilecte a través d'una declaració institucional, en la sessió ordinària del mes de febrer també s'han aprovat dues declaracions institucionals més, sortides de la Junta de Portaveus, una de suport al poble sahrauí, i una altra sobre sostenibilitat per anar fent passos cap a la transició energètica, la mobilitat sostenible, l'economia circular, etc.

A banda de les declaracions de Junta de Prtaveus, Sant Cugat ha aprovat una moció institucional de rebuig a les armes nuclears i de suport al tractat sobre la prohibició de les armes nuclears.

Audiència pública

Cal destacar que l'Audiència pública s'ha celebrat per primera vegada en una sala virtual, i de les quatre persones que havien demanat torn de paraula, només s'hi ha presentat Gemma Navarra, presidenta de Fusió, en representació dels centres d'art de Sant Cugat. Navarra ha reclamat a l'Ajuntament "fer pressió a la Generalitat".

Més info: Els centres d'art reclamen a l'Ajuntament que "faci pressió" en l'audiència pública

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem