Sant Cugat incorpora 8 agents de civisme per fer tasques de suport a la via pública

Durant les darreres setmanes del curs escolar, aquest equip reforçarà el servei de vigilància als accessos a les escoles

L'Ajuntament de Sant Cugat ha recuperat el servei d'Agents de Civisme amb la incorporació de 8 nous membres. Aquests agents duran a terme tasques d'informació, sensibilització i promoció d'actituds cíviques amb la finalitat de fomentar accions de bona convivència i de respecte, així com el bon ús dels béns públics i privats de la ciutat. També oferiran suport a altres serveis de l'Ajuntament per facilitar el correcte desenvolupament d'activitats a la via pública i espais i equipaments públics. La seva activitat serà gestionada per un coordinador, supervisat per la Policia Local.

La incorporació dels 8 nous agents de civisme ja la va anunciar el tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell, durant l'audiència pública del ple municipal de maig arran del reclam de les famílies per pacificar els entorns escolars. Així, durant les darreres setmanes del curs escolars, aquest equip donarà suport a la Policia Local en la vigilància dels accessos a les escoles durant l'entrada i sortida dels infants. 

Més info: Famílies reclamen una pacificació dels entorns escolars més enllà dels camins segurs

Com a part del programa, els agents de civisme completaran aquesta setmana vinent el pla d’instrucció de dues setmanes que inclou formació en igualtat, perspectiva de gènere i feminista, primers auxilis i atenció a la ciutadania. Els Agents de Civisme es contracten a través de Plans d’Ocupació –impulsats amb l’ajuda de l’AMB o la Diputació-  adreçats a persones amb dificultats d’accés al mercat laboral. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem