Sant Cugat rebutja la violència i discriminació al col·lectiu LGTBI a Txetxènia

El consistori instarà el Parlament Europeu a posar fi immediatament a la persecució i genocidi

Sant Cugat denuncia i condemna la persecució i el genocidi al qual s'està sotmetent la comunitat LGTBI a Txetxènia per part de les autoritats i forces de seguretat de la zona, reafirmant el compromís local envers la defensa dels drets de les persones LGTBI.

Així ho ha manifestat el Ple municipal aprovant una moció institucional al respecte aquest 15 de maig. D'aquesta manera, el consistori demanarà a les instàncies internacionals i especialment al Parlament Europeu el compromís polític necessari per posar fre de forma immediata a l'extermini LGTBI a Txetxènia i exigirà l'alliberament de les persones LGTBI que puguin estar detingudes. Igualment, reclamarà que els responsables d'aquestes greus vulneracions dels drets i llibertats de les persones LGTBI siguin detinguts i posats en mans dels tribunals internacionals corresponents i que es condemnin les declaracions homòfobes realitzades per membres del govern txetxè.

De la mateixa manera, Sant Cugat ha acordat instar el Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació de l'Estat a exigir mesures urgents a les institucions internacionals per mantenir la pressió al govern rus per esclarir els fets i investigar els possibles homicidis, segrests i altres formes de violència cap a persones LGTBI ocorreguts a Txetxènia.

Igualment, s'instarà el Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació a facilitar l'asil de persones LGTBI de Txetxènia que estiguin sent perseguides a causa de la seva orientació sexual i/o identitat o expressió de gènere.

També es demanarà a la Generalitat que condemni oficialment els fets.

Mireu les millors imatges del ple municipal del maig. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem