Sant Cugat reclama més recursos pel Parc de Bombers

El Parc de Bombers ha denunciat les "mancances greus" que pateix l'equipament que dona servei a Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès reclamarà a la Generalitat de Catalunya que doti de més recursos el Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal davant les mancances personals i materials actuals. Els grups municipals d’ICV-EUiA, ERC-MES, CUP-PC, PSC i PDeCAT-Demòcrates tiraran endavant una moció en el pròxim ple municipal per tal de fer arribar aquesta petició al govern català.

"Des que ens hem negat a fer hores extra, s'ha fet pal·lesa la manca d'efectius i mitjans materials i d'instal·lacions", ha denunciat Marc Guix, delegat sindical del Parc, durant una roda de premsa amb els partits polítics de Sant Cugat al Parc de Bombers, ubicat a Rubí. Guix ha definit la situació com a "mancances greus" i que provoquen que els bombers hagin d'assumir més perills.

Més info: El Parc de Bombers Rubí - Sant Cugat, sota mínims d'efectius i en "precarietat"

"Cada dia de guàrdia han d'haver-hi 5 bombers per les tres poblacions, de 180.000 habitants. És molt poc, però ara sense hores extres ens han baixat a 4 bombers", explica Guix, que afegeix: "Les mancances es tradueixen sobretot en la nostra pròpia seguretat. En un foc d'habitatge, fins ara érem cinc bombers: un a bomba, dos entren a fer salvament i dos en extinció. Ara només som quatre, i no podem fer extinció perquè no tenim els mitjans".

A més, alerta sobre la capacitat d'actuar davant d'un possible incendi al Parc Natural de Collserola: "A Collserola, l'estructura de les urbanitzacions demana fer més tasca de prevenció. I si hi ha foc, no ho podrem parar fins que no pugi a la carena".

Les demandes de Sant Cugat

Així, l'Ajuntament de Sant Cugat sol·licitarà a la Generalitat que garanteixi en la planificació dels recursos humans els mínims d’efectius per parc i torn, de manera que s’evitin les situacions continuades de mínims de contingència. A més, es reclamarà que es renovi el material caducat que encara està en ús.

Pel que fa als recursos humans, Sant Cugat vol incrementar la plantilla fins a garantir que el parc de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal tingui sis bombers per dia en els torns de guàrdia. En material, es vol dotar el parc d’un camió escala per la necessitat observada de manca d’aquest vehicle.

"La preocupació la tenim tots a les tres poblacions", ha comentat Cristina Paraira, tinenta d'alcaldia de Serveis Urbans. Per Mireia Ingla, d'ERC-MES, "totes aquestes mancances tenen una conseqüència molt evident, que posa en qüestió la seguretat de les tres poblacions i del mateix cos de bombers".

Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) reclama a la Generalitat "la necessària priorització d'aquest parc per les necessitats de les tres poblacions". Finalment, Pere Soler (PSC) ha explicat que es tracta d'una "reivindicació històrica" i una "mancança de la funció pública": "És un greu problema en seguretat i prevenció".

 

 
Comentaris

Destaquem