Sant Cugat reivindica la lluita feminista en l'acte institucional del 8-M

Membres dels diferents partits amb representació al consistori han llegit un manifest conjunt i Núria Rossy hi ha posat la música

El Celler Modernista ha acollit aquest 8 de març l'acte institucional organitzat per l'Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que ha constat d'un discurs de l'alcaldessa, Mireia Ingla, la lectura d'un manifest i una actuació musical a càrrec de Núria Rossy davant la presència de prop d'un centenar d'assistents.

Acte institucional Dia Internacional de les Dones. FOTO: Bernat Millet.

En el seu discurs, Ingla ha reivindicat la lluita feminista com una lluita transversal en què també cal incloure les batalles contra el racisme i la discriminació per classes socials i que s'ha de dur a terme tant des de les institucions com des del carrer. A més, ha volgut destacar les diferents polítiques amb perspectiva de gènere que ha impulsat el seu govern i ha agraït totes les institucions i entitats que han organitzat activitats per aquest 8-M.

Pel que fa al manifest, la lectura l'ha fet l'alcaldessa juntament amb membres dels diferents partits amb representació a l'Ajuntament per enviar un missatge a favor de la igualtat i la justícia, denunciant les conductes masclistes i les agressions sexuals.

Finalment, la part més festiva de l'acte l'ha portat la música de Núria Rossy, tot i que el seu repertori també ha estat ple de reivindicacions del paper de la dona en la nostra societat. Rossy ha cantat acompanyada de la veu de Sandra Pujols, la guitarra de Rocco Papia i la bateria de Martí Hosta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem