Sant Cugat reivindica una societat "inclusiva, justa i igualitària" pel 8-M

L'Ajuntament de Sant Cugat ha "reafirmat" el seu compromís amb la lluita per la igualtat

"Volem una societat més inclusiva, justa i igualitària". És la proclama de l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, durant l'acte institucional pel Dia de la Dona, en el qual ha titllat "d'inadmissibles" les desigualtats existents entre homes i dones. La plaça de la Vila ha acollit la concentració aquest divendres 8 de març, amb la presència dels portaveus de Junts, ERC, PSC, CUP i En Comú Podem i l'absència de PP i VOX. L'acte comptat amb una interpretació musical i ha acabat amb un llaç gegant de color lila.

Més info: La reivindicació feminista del 8-M ressona a l'estació de Sant Cugat

Sota el lema 'Aturem la desigualtat', l'Ajuntament de Sant Cugat ha volgut mostrar el seu "compromís" amb la reivindicació feminista. "Reafirmem el nostre compromís en la lluita per la igualtat de gènere i reiterem la nostra voluntat de treballar de manera col·lectiva per aconseguir un món més just", ha emfatitzat l'alcalde, que ha fet una crida a tota la societat: "Requereix la implicació de tota la comunitat, tenim la responsabilitat de treballar junts per aturar la desigualtat".

aadec9a6 ab14 4ed1 b8f5 af6390914365

FOTO: Ajuntament de Sant Cugat

Aristoy: "Ni una passa enrere. La igualtat encara és lluny, però seguim el camí tots plegats per fer-la realitat"

"Tenim davant reivindicacions com la bretxa salarial, la pressió estètica, la sobrecàrrega de les cures o la precarietat i feminització de la pobresa", ha afegit la regidora de Feminismes i Igualtat, Gemma Aristoy, que ha remarcat: "A Sant Cugat seguirem treballant per fer evident aquestes situacions discriminatòries i eliminar-les". "Aconseguir la igualtat és responsabilitat de tots, no podem permetre els missatges que normalitzin les discriminacions per raó de gènere", ha destacat Aristoy, que ha finalitzat: "Ni una passa enrere. La igualtat encara és lluny, però seguim el camí tots plegats per fer-la realitat". 

Protesta d'una treballadora

a28ffc19 51a1 48fe bc32 1141274b33f6

Protesta del Comitè FOTO: TOT Sant Cugat

El Comitè del 8-M ha irromput durant l'acte institucional per denunciar la "precarietat" d'algunes treballadores del servei de neteja d'equipaments municipals d'empreses subcontractades per l'Ajuntament. "Estem aquí per denunciar la situació d'explotació laboral que pateixen les dones treballadores externalitzades per l'Ajuntament, que treballem netejant escoles, biblioteques i altres espais", ha explicat una d'aquestes treballadores. 

Més info: 8 dades de la desigualtat entre homes i dones a Sant Cugat

Com a exemple, ha exposat el cas de cinc treballadores contractades a mitja jornada, però que treballen pràcticament a jornada completa "cobrant 2 euros i mig a l'hora" perquè "no els paguen" les hores extres. "Que aquesta situació pugui ser legal, no la converteix en tolerable", ha clamat. En aquest sentit, ha expressat que viuen amb la "permanent amenaça de sentir que si no acceptes la feina, ho farà una altra". "Exigim una millora immediata de les nostres condicions laborals", ha finalitzat.

Davant de la queixa pública, l'alcalde de Sant Cugat s'ha compromès a fixar una trobada amb aquesta treballadora per tal d'escoltar les seves reivindicacions: "És molt important escoltar a tothom per trobar solucions. Ens reunirem amb ella i els responsables de l'Ajuntament d'aquest àmbit per veure què podem solucionar". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem