VÍDEO: Sant Cugat reviu el seu passat agrícola amb la rua dels Tres Tombs de Sant Antoni

Centenars de santcugatencs han sortit al carrer per viure la rua dels Tres Tombs

Sant Cugat ha recordat el seu passat agrícola amb la rua dels Tres Tombs, que se celebra cada any per Sant Antoni, patró dels animals. Una festivitat que se celebra a Sant Cugat des de l'any 1873 i que serveix per mantenir ben viu l'esperit de poble. Una desena de carruatges tirats per cavalls han recorregut els carrers del municipi, que s'han omplert amb centenars de santcugatencs. La jornada ha començat amb un esmorzar popular al parc de Ramon Barnils, des d'on ha començat la rua fins a arribar a la plaça de Barcelona. Els Castellers de Sant Cugat, banderers enguany, han estat els protagonistes.

Rua dels Tres Tombs. Foto: Bernat Millet.

Un dels moments àlgids dels Tres Tombs és la benedicció. El mossèn Emili Marlès ha beneït els cavalls que participaven a la rua al seu pas per l'avinguda de Francesc Macià. Després, ha estat el torn dels animals dels santcugatencs. Centenars de persones han anat passant amb els seus gossos, gats, conills, ocells i altres mascotes per rebre la benedicció del rector de la parròquia. 

D'aquesta manera, Sant Cugat ha recordat la importància que va tenir la pagesia pel municipi i ha celebrat Sant Antoni. Una celebració que ha comptat amb la participació de centenars de santcugatencs, tant en la Festa dels Foguerons a la vigília com amb la rua dels Tres Tombs. 

Rua dels Tres Tombs. Foto: Bernat Millet.

Rua dels tres tombs 47

Benedicció dels animals FOTO: Bernat Millet

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem