Sant Cugat se suma al crit per la pau de Barcelona

Mobilització per la pau i la convivència i contra el terrorisme, però també contra les guerres i la venda d'armes

Milers de ciutadans s'han manifestat aquest 26 d'agost a Barcelona en una marxa per la pau i en contra del terrorisme, una setmana després dels atemptats que van deixar quinze morts i més d'un centenar de ferits a la capital catalana i a Cambrils. Una marxa que també ha deixat proclames contra la venda d'armes i la guerra, per la convivència i xiulets al rei Felip VI i el president Mariano Rajoy.

Representants polítics i entitats de Sant Cugat s'han sumat a la mobilització, que ha iniciat el recorregut als Jardinets de Gràcia a les sis de la tarda i ha finalitzat a la plaça de Catalunya. L'alcaldessa Mercè Conesa també ha estat present a la marxa.

Amb el crit 'No tinc por', la marxa ha estat encapçalada pels serveis públics, com Mossos d'Esquadra, policials locals, policia espanyola, Guàrdia Civil, Protecció Civil i Bombers, SEM i personal sanitari, taxistes, Creu Roja, forenses, servei de la neteja i persones de col·lectius i empreses que van ajudar el dia dels atemptats. Els ciutadans han agraït la seva tasca de servei durant la marxa.

En un segon terme hi havia les autoritats catalanes i estatals. El president espanyol Mariano Rajoy i el rei Felip VI han rebut els xiulets de part dels assistents, que amb pancartes i proclames han recordat la venda d'armes i les relacions amb dictadures que financien el terrorisme.

La manifestació ha acabat a plaça de Catalunya, amb un missatge de l'activista Míriam Hatibi: "No permetrem que ens venci el terrorisme". D'aquesta manera s'ha posat punt final a una marxa en solidaritat amb les víctimes i contra el terrorisme, però també contra la guerra i la venda d'armes.

Santcugatencs

El lema 'No tinc por' ha encapçalat la marxa FOTO: ACN

Sant Cugat ha estat present a la mobilització per la pau d'aquest dissabte. Representats dels partits polítics, d'entitats i ciutadans a títol individual s'han sumat al crit de 'No tinc por'.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha assistit també a la manifestació. "Els atemptats han colpit de manera molt important el país i volen fracturar la nostra convivència", ha lamentat Conesa.

"Els alcaldes som junts per fer el crit unànim de no tenim por i que no deixarem que el terrorisme i la violència afecti les nostres llibertats i la nostra vida quotidiana", ha afegit l'alcaldessa santcugatenca.

Un dels molts cartells contra la venda d'armes a la marxa FOTO: ACN FOTO: ACN
Més informació
 
Comentaris

Destaquem