"No tinc por", Barcelona i Catalunya es mobilitzen contra el terrorisme

Mostra de solidaritat amb les víctimes dels atemptats a Barcelona i Cambrils

Barcelona acull aquest dissabte una manifestació, que es preveu multitudinària, per mostrar el rebuig al terrorisme després dels atemptats de la setmana passada a la capital i a Cambrils, amb quinze morts i més d'un centenar de ferits. Sota el lema 'No tinc por', Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya convoquen tota la societat civil a mostrar la seva solidaritat amb les víctimes.

La marxa sortirà a les sis de la tarda des dels Jardinets de Gràcia. Després de recórrer el centre de la ciutat, s'acabarà amb un acte a plaça de Catalunya. La manifestació estarà encapçalada per la ciutadania, especialment pels col·lectius que han estat directament afectats com els serveis d'emergència, cossos de seguretat o comerciants.

A una segona fila hi haurà les autoritats i representants polítics. El rei Felip VI i el president espanyol Mariano Rajoy han confirmat la seva assistència a la marxa, que també comptarà amb presidents de gairebé totes les comunitats autònomes de l'estat. L'Ajuntament de Sant Cugat, amb l'alcaldessa Mercè Conesa al capdavant, també serà representat a la convocatòria.

"Tots estem convocats per solidaritat amb les víctimes que hi ha hagut de tantes accions terroristes", va declarar el president català, Carles Puigdemont. Per l'alcaldessa Ada Colau, "és una gran manifestació que convidem a totes les administracions, a les entitats, la societat civil i la ciutadania perquè es faci pròpia la cita".

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya reforçarà el servei durant el dissabte per facilitar l'arribada fins a la manifestació. Així, des del migdia i fins a després de la mobilització, la freqüència del pas de trens a entre Sant Cugat i Barcelona serà la més alta possible.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem