Sant Cugat sent el dol per les víctimes de l'atac terrorista

L'Ajuntament de Sant Cugat convoca cinc minuts de silenci a la plaça de la vila per mostrar el rebuig al terrorisme

Sant Cugat s'ha sumat a les mostres de condol i de condemna a l'atemptat d'aquest dijous a les Rambles de Barcelona. Tretze persones mortes i més d'un centenar de ferits per l'atropellament massiu amb una furgoneta que ha recorregut 700 metres pel mig de la rambla barcelonina. De matinada, un altre intent d'atemptat a Cambrils va deixar un mort i diversos ferits.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha decretat tres dies dol per les víctimes i ha convocat una concentració de cinc minut de silenci aquest divendres, 18 d'agost, a les dotze del migdia. Serà davant del consistori, a la plaça de la Vila, com a mostra de condemna a l'atac. Les banderes onejaran a mig pal. Entre les víctimes mortals hi ha un nen de Rubí de tres anys.

L'atemptat, reivindicat per Estat Islàmic, es va produir a la tarda del 17 d'agost al cor de Barcelona. La fugida dels autors de l'atemptat va obligar als Mossos d'Esquadra a establir controls a les entrades i sortides de Barcelona, com els Túnels de Vallvidrera, col·lapsats durant hores per tornar a Sant Cugat.

L'Ajuntament de Sant Cugat també va engegar el protocol de controls a les principals entrades al municipi a través de la Policia Local, dins de l'operatiu policial per tot l'entorn de Barcelona.

Durant la nit, els Mossos han abatut cinc pressumptes terroristes al passeig marítim de Cambrils quan tenien la intenció de comentre un altre atemptat a la localitat costanera. Han deixat diversos ferits, un dels quals ha acabat morint.

La Policia busca ara l'autor material de l'atemptat amb furgoneta a Barcelona i ja n'ha difòs la identitat.

Solidaritat

L'Ajuntament de Sant Cugat ha compartit a través de les xarxes socials el sentiment de suport a les víctimes i de rebuig a l'atemptat dels santcugatencs: "En aquests moments, #TotsSomBarcelona , units i unides front al terrorisme".

En declaracions al TOT, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, també ha rebutjat l'atemptat a Barcelona i ha mostrat la seva "solidaritat" i "col·laboració" amb les víctimes.

Mostres de condol

Regidors de l'Ajuntament de Sant Cugat també van voler expressar les seves emocions davant l'atemptat a les Rambles. Entitats santcugatenques també van fer mostres de condol.

Tot el que se sap de l'atemptat

  • Els Mossos d'Esquadra han detingut, fins al moment, 3 persones, dues a Ripoll i una tercer a Alcanar. Una d'aquestes persones és Driss Oukabir, que es va presentar a la comissaria de Ripoll per denunciar que el seu germà Moussa l'havia robat la seva documentació. L'altre persona és un amic de Driss.
  • El principal sospitós de ser l'autor material de l'atemptat de Barcelona és Moussa Oukabir, que encara no ha estat detingut. En qualsevol cas, el conductor va desaparèixer de l'escenari dels fets i continua a la fuga.
  • Els detinguts de Ripoll van llogar la furgoneta que va atemptar a la Rambla i també la furgoneta que es va trobar abandonada a Vic, que estaria relacionada amb els atacs.
  • L'atemptat terrorista de Barcelona va ser reivindicat a dos quarts de 9 d'aquest dijous per Estat Islàmic, segons l'agència de notícies Amaq.
  • El balanç de víctimes és el següent: 13 morts i un centenar de ferits, dels quals 15 es troben en estat molt greu. A Cambrils són 7 les persones ferides, una d'elles greu.
  • Les víctimes són de 24 nacionalitats diferents. Entre els morts hi ha un nen i un home de Rubí, tres persones de nacionalitat alemanya i un belga. Entre els ferits hi ha 26 persones de nacionalitat francesa, 4 australians, 3 holandesos, 3 grecs i un xinès. 
  • El primer atac es produïa a la Rambla. Una persona amb una furgoneta atropellava diverses persones després de circular a gran velocitat pel centre de l'avinguda durant gairebé 600 metres.
  • Es van produir moments de gran confusió després de l'atemptat. Durant molta estona es va informar que hi havia dos atacants atrinxerats en un bar del Raval amb ostatges. Posteriorment es va desmentir.
  • A mitja tarda un vehicle es va saltar un control policial atropellant dos Mossos a la Diagonal. El cotxe va ser trobat a Sant Just Desvern, amb una persona morta. Aquesta persona, segons el conseller d'Interior, Joaquim Forn, no va ser abatuda pels Mossos com es va informar en un principi. Va ser apunyalada i no té connexió amb els atemptats.
  • A la 1 de la matinada d'aquest divendres es produïa un segon atropellament a Cambrils. El vehicle, en què viatjaven 5 persones, va bolcar i els terroristes van ser abatuts pels Mossos d'Esquadra. Els 5 terroristes estan morts.
  • Les autoritats vinculen els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils amb les dues explosions d'Alcanar. Concretament, se sospita que els terroristes pretenien atemptar al centre de Barcelona amb les bombones de butà de la casa d'Alcanar. L'explosió de dimecres a la matinada hauria precipitat la intenció d'atacar.
  • Líders de tot el món, des de Donald Trump fins a Angela Merkel, Theresa May o Emmanuel Macron han condemnat l'atac terrorista.
Més informació
 
Comentaris

Destaquem