Seguiment majoritari de la vaga de metges d'atenció primària

La vaga de metges s'estendrà durant tota la setmana als CAP

La vaga de facultatius dels centres d'atenció primària, convocada pels sindicats Metges de Catalunya i CGT, s'està seguint de manera majoritària en els CAP del territori. La protesta s'estén tan als centres d'atenció primària públics com als concertats, com és el cas dels de Sant Cugat (La Mina, Can Mates i Valldoerix) amb Mútua de Terrassa.

Més info: Comencen cinc dies de vaga en els Centres d'Atenció Primària

Segons ha informat Mútua de Terrassa, el seguiment de la vaga en els seus CAP és d'un 80%. Tot i això, no ha facilitat dades concretes de l'atenció primària a Sant Cugat. Pel què fa a l'Hospital de Mútua de Terrassa, el seguiment és del 33% segons l'empresa.

En el CAP de La Mina, per exemple, aquest dilluns al matí hi havia diversos cartells anunciant la vaga i alguns usuaris han hagut de tornar a casa després de veure que no podien atendre'ls en les visites programades.

La vaga s'estendrà els dies 27, 28, 29 i 30 de novembre i implica a metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs. El servei d'urgències es manté al 100% com a servei mínim.

La vaga

Sota el lema 'Atenció Primària, digna i respectada', més de 5.700 facultatius de Catalunya estan cridats a secundar l’aturada, davant la situació “extremament crítica” del primer punt d’accés al sistema de salut, provocada pels “greus problemes de dèficit de personal i per l’elevada pressió assistencial que suporta el col·lectiu”. Una situació que, segons Metges de Catalunya, “amenaça el manteniment de la qualitat de l’atenció i mina la salut dels metges, cada vegada més afectats per l’esgotament i l’estrès”.

Centenars de metges han tallat aquest dilluns la Gran Via i han ocupat el vestíbul de la seu de l'Institut Català de la Salut a Barcelona. El sindicat Metges de Catalunya ha assegurat que el seguiment de la vaga que ha començat aquest 26 de novembre és pràcticament del 100%. Apunta també que gent d'arreu de Catalunya ha anat a Barcelona per manifestar-se davant de la seu de l'ICS. Entre els lemes que han cridat hi ha 'Volem més temps per als nostres pacients', 'Vaga, vaga, vaga, la Primària ja no 'traga'', 'Menys discursos i més recursos' o 'Argimon enganya a tot el món', en referència al president de l'ICS.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem