Sense aplec però amb un vídeo de l'auca de Sant Medir en una edició marcada per la Covid

Els santcugatencs podran gaudir de 'L'Auca de Sant Medir (o les faves que van florir)' a través del canal de YouTube de l'Ajuntament

La pandèmia de la Covid-19 ha alterat la celebració de Sant Medir, que no comptarà amb el tradicional aplec a l'ermita. De totes maneres, sí que hi haurà alguna activitat. De fet, el dimarts 2 de març, ja es va fer un acte institucional a l'Ajuntament i un acte dels Geganters, que van canviar el mocador de la Marieta. La festa continua el dimecres, 3 de març, amb l'emissió del vídeo 'l'Auca de Sant Medir (o les faves que van florir)' com a plat fort.

Les activitats

En lloc de l'aplec, Sant Cugat gaudirà en primícia pel canal de YouTube de l’Ajuntament i per les xarxes socials, el vídeo 'l'Auca de Sant Medir (o les faves que van florir)'. Es tracta d’una animació recitada a partir de l'auca original que va fer TRAÇ (estudi de grafisme de l’artista santcugatenc Joan Tortosa) l'any 1977, amb motiu del Congrés de Cultura Catalana. El vídeo es podrà visualitzar a partir de les 10 h. 

 

 

L’essència de Sant Medir també hi serà al carrer, amb una exposició de fotografies antigues de l'aplec, distribuïdes en uns cubs de gran format a la plaça d’Octavià, plaça de la Vila i plaça de Lluís Millet, fins al 8 de març.

A més, es manté el dia 3 de març el concert de Sant Medir,  que en aquesta ocasió serà càrrec del grup  The Ministers of Pastime amb la interpretació de  "La cambra de les meravelles d'Athanasius Kircher”.  Es farà a les 21 hores del dimecres, a l’església del Monestir i s’hi accedirà amb invitació.

Més info: L'Església del Monestir, escenari del concert de Sant Medir

Escolta i llegeix la llegenda sencera de Sant Medir en el següent enllaç

Més informació
 
Comentaris

Destaquem