Silvano Bendinelli: “El Club Muntanyenc vol potenciar l’esport i la cultura”

Silvano Bendinelli és el nou president del Club Muntanyenc Sant Cugat des del 28 de novembre passat, després d’enfrontar-se a Antònia Sans

El Club Muntanyenc Sant Cugat es va fundar l’any 1944 i sempre ha destacat per impulsar diverses activitat esportives i culturals, entre altres. Actualment supera els 1.850 socis. Una de les activitats més emblemàtiques del CMSC és l’organització de la Marxa Infantil de Regularitat que el 2015 va fer la seva 57a edició; molts menuts de la ciutat descobreixen Collserola gràcies a la Marxa Infantil.

Bendinelli fa anys que és coordinador de la Marxa Infantil de Regularitat del Club Muntanyenc, una tasca que, ara per ara, no té previst abandonar. L’entrevistem a la seu del club, ubicada al carrer de Sant Bartomeu, 11. Un dels objectius del president Bendinelli és “fer créixer el club quantitativament i qualitativament, a més de tenir uns pressupostos a la nostra altura”.

Quines són les prioritats de la nova junta del Club Muntanyenc Sant Cugat?

Potenciar l’esport i les activitats de muntanya, i també les culturals i de serveis al soci com xerrades, presentacions de llibres, i altres activitats internes de manera continuada. És a dir, estem elaborant un programa ben farcit d’activitats; no volem organitzar coses de manera esporàdica, ni de bon tros.

Per quin moment passa el Club Muntanyenc?

Una cosa és el nombre de socis i l’altra, la salut del club. Vam arribar a tenir 2.300 socis, vam baixar a 1.600 l’any 2013 i ara tenim 1.850 socis. Pel que fa a l’economia, gràcies a la nova seu social del Club Muntanyenc, ja està superada la fase crítica. Però més enllà de l’edifici, el més important són els socis i ara estem en un moment molt positiu.

Contents amb el nou local?

Molt, fins i tot ja tenim previst fer algunes obres de millora com posar aire condicionat a l’Espai Soci, però ja ho farem. L’Espai d’Activitats ha passat de no estar gaire aprofitat a estar-ho fins i tot massa, el calendari d’ocupació d’aquesta sala és fins a l’abril. Està oberta també a qualsevol activitat externa, ja sigui una exposició, presentació de llibre, etc.

Tenen prevista alguna campanya per captar nous socis?

Sí, ho estem treballant sobretot per captar els nous habitants de Sant Cugat. Tenen interès a conèixer Sant Cugat i, és clar, Collserola, i fer-ho amb el Club Muntanyenc és una de les millors opcions.

La Secció d’Esquí, molt activa anys enrere, s’ha vist afectada per la manca de neu?

Sí, és clar, depèn de la neu. En qualsevol cas, és una secció que volem potenciar, concretament l’esquí alpí i l’esquí de fons, però hem de confiar que hi hagi neu. 

Molts menuts coneixen el Club Muntanyenc o el nostre entorn urbà gràcies a un dels actes més participatius de la ciutat: la Marxa Infantil.

Sí, és una activitat que sempre ha funcionat i funciona molt bé. Sempre estem mirant de millorar la seguretat i aplicar avenços tecnològics. 

I en presidir el Club Muntanyenc, deixarà de coordinar la Marxa Infantil?

No. Continuaré coordinant aquesta activitat com els darrers vuit anys. S’han afegit noves persones que hi col·laboren, però, ara per ara, la responsabilitat màxima de la seguretat, dels patrocinis, etc. recau sobre mi. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem