El Sindicat de Llogateres reivindica la seva fermesa davant la "repressió" judicial

L'entitat ha organitzat una jornada per recaptar fons per fer front al procés penal que una de les seves membres té obert pel desnonament del carrer d'Indústria

El Sindicat de Llogateres de Sant Cugat ha organitzat una jornada "antirepressiva" aquest dissabte per recaptar fons per donar suport a la Berta Vidal, una de les membres de l'entitat que es troba enmig d'un procés penal per haver intentat frenar un desnonament al carrer d'Indústria fa dos anys. La fiscalia demana 9 mesos de presó per Vidal, que encara es troba a l'espera del judici. 

Més info: Desallotgen un habitatge del centre de Sant Cugat

El desnonament es va executar el 2022 i va deixar al carrer la Cristina i l'Ari, que feia 20 anys que vivien en el mateix pis. Durant l'actuació policial, "una de les més violentes" segons el sindicat, els Mossos d'Esquadra van elevar 89 propostes de sanció a un total de 45 persones presents en l'acte de protesta per intentar evitar el llançament. Finalment, però, 84 van quedar desestimades. En aquest sentit, des del Sindicat de Llogateres han posat en valor la "pressió" que van fer al llavors govern d'ERC. "Continuarem parant desnonament si reivindicant que fer-ho no és cap delicte", han assenyalat. 

La jornada ha comptat també amb un taller infantil i una xerrada sobre eines sindicals per fer front als abusos d'immobiliàries i rendistes. Durant l'acte polític de la iniciativa també ha participat Olzinelles Absolució, un grup de suport del barri de Sants que ha explicat un cas de 2020 pel qual han acusat de desordres públics a dues de les seves integrants. Enmig de cada intervenció, s'han llegit poemes del llibre de la santcugatenca Carme Cabús Poemes de combat. Barbàrie immobiliària.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem